Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk Akvaryumum

Tlg13

Bronz 5 Üye
öncelikle merhaba 2 tane su kaplumbağası almayı düşünüyorum daha önce hiç kavaryumum olmadı işe ilk olarak akvaryum almayla başlıcam sizce bu akvaryum fiyatı ve özellikleri açısından iyimi http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-akvaryum-65-cm-plastik-kapak-akvaryum-36156569/detay
teşekkürler

Cvp: İlk Akvaryumum

Başlangıç olarak yeterli olacaktır ama ilerleyen zamanlarda yetersiz gelecektir, size tavsiyem 100 cm bir akvaryum alın, ilerleyen zamanlarda sıkıntı çekmeyin.

Öncelikle bu akvaryumların boy ve fiyat oranı çok iyi gelse de bu akvaryumlar balıklar için üretildiğinden enler 15-20cm. Yani kaplumbağalar için çok dar. Size önerim bütçeniz 100tl civarında olabiliyorsa 100x40x50h boyutlarında bir akvaryum almanız. Eğer 30-50 TL civarında harcayabilirm diyorsanız 50x40x40h civarında bir akvaryum arayın. Eni ve yüksekliği ne kadar fazla olursa siz ve kaplumbağanız o kadar rahat edersiniz. Filtre ve ısıtıcı da akvaryumunuzu aldıktan sonra almalısnız ki uygun güçte seçebilesiniz.

Bence de 100cm bir akvaryum alın . İstanbul'daysanız Ümraniye'de mavi dünya pet shop var. Çok iyi insanlar , ürünleri kaliteli ve uygun. 100x45x45 ebatlarında akvaryumu 135 TL'na aldım.Elektrik donanımı dahil. Çerçeveleri dahil.

Öğrenci olduğum için maddi olarak fazla imkanım yok 50x40x40 ebatında bir akvaryum arayım o zaman teşekkür ederim Ankara'da oturuyorum

100 litrelik almanızı tavsiye ederim.Kare olmasi cok daha avantajlı olur.

Tanıdığınız bir camcı varsa daha uyguna daha büyük bir akvaryumda yaptırabilirsiniz . Akvaryum silikonu olarak anti bakteriyel akvaryum silikonu kullanması kaydıyla.

O ölçülerde bulamasanız bile ona yakın ölçüler de ideal olacaktır. Arzu var moderatörlerimizden o nerelerde satıldığını biliyor, konuyu gördüğünde size öneride bulunacaktır :)

Tolga Bey geçen gün selanik caddesin de ki pet shopların önünden geçerken dikkatimi çekti.
Fiyatları epey uygun.
50 cm standart balık akvaryumlarını 20 tl ye satıyorlardı.
Size tavsiyem internetten önce oralara bakmanız yönünde.
Juer akvaryum var selanik caddesin kendileri üretimde yapıyor.
Oralardan fiyat almak mantıklı olacaktır.

çok teşekkürler ben akvaryumcuları araştırmaya başladım yarında selanik caddesine bi gideyim

Mecit arkadaşımızında dediği gibi camcıya uğrayıp fiyat öğrenmenizi tavsiye ederim.

Dediğim gibi daha önce akvaryumum olmadığı için hangi ölçülerin kaplumbağalar için uygun olacağını bilmiyordum.Emre bey saolsun elimde ölçüler var yarın çıkıp camcı camcı dolaşcam :D

60x45x35 ölçülerinde bi akvaryum almış bulunmaktayım en kısa zamanda fotoğraf koycam yardımcı olan herkeze teşekkür ederim

Tolga Bey, güzel boyutlar. Eğer akvaryumunuzu maksimuma yakın kullanırsanız uzun seneler sizi idare eder :)

Saolun Emre Bey siz olmasaydınız bu ölçülerde zor olurdu tekrar teşekkür ederim akvaryumu temizlicemde şimdi neyle temizleyim acaba

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim güle güle kullan :)

Rica ederim Tolga Bey, eğer akvaryum akvaryum silikonu ile yapılmışsa şöyle bir çeşme suyu ile çalkalamanız yeterli olur. Yine de içinize sinmiyorsa kaya tuzu ile biraz bekletebilirsiniz. Ama çeşme suyundaki klor da iyi bir dezenfektandır. :)

bi benim topladığım midye kabukları vardı onları sıcak suda beklettim hatta kullanmadığım bi çaydanlığa atıp kaynattım onları koysam bi şey olurmu

Deniz midyeleri bir miktar tuz barındırdığı için tavsiye etmiyorum ama az sayıda dekorasyon amaçlı kullanılabilir. Eğer midye kırığı kullanmak istiyorsanız tatlı su akvaryumları için satılanlardan alın :)

Geri