Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İmkanı var ama kaçmıyor

tayyar

Bronz 5 Üye
Son 1 aydır epey boy attı benim ufaklık. Hızlı bir gelişim gösterdi kerata. Kendime onun kadar iyi bakmıyorum açıkçası. Herneyse. Ben büyüdüğünü hesaba katmıyor eskiden nasılsa akvaryumum yine aynı düzen devam ediyorum.Su yüksekliği vs..

Fakat yeni farkettiğim bir durum var. Artık boyu rahatlıkla akvaryumdan çıkabilecek kadar. Yani yem bıraktığım yerden uzanıp tırmanabilir ve kaçabilir. Fakat hala akvaryumda.

Şimdi sorum şu: Ona güvenebilir miyim? Kafasına esip kaçar mı? Yoksa keyfi yerinde olduğu sürece dışarı çıkmaya yeltenmez mi? Bu huysuz ufaklığı kendime alıştırmak için bu kadar uğraşıp başarmışken kaybetmek istemem.

Cvp: İmkanı var ama kaçmıyor

Akvaryumdan çakabilecek kadar büyüdüyse er yada geç kaçar

"Kapluşum kaçtı :(" diye bir konu açmadan gerekli önlemleri alıyorum o zaman :)

En doğrusu olur. Kaçarsa bulmasıda zor oluyor. Yaşamadım ama yaşayanların günlerce aradığı oldu.

bir keresinde benim büyük kaplumbağam tırmanmış kaçmak üzere ama sonradan düşeceğini anlamış galiba akvaryumun köşesinde asılı kalmış gördüğümde çok gülmüştüm :)

Haha :) gözümde canlandırdım da bende güldüm :) yakalanmışlık ifadesi vardır yüzünde kesin :)

Geri