Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İnsan türleri ve kaplumbağalar

kattuş

Bronz 5 Üye
Belki bana kızacaksınız ama bu başlığı atmak içimden geldi. Son zamanlarda aramıza katılan insanlar ve onların kaplumbağaları hakkında yazdıkları şeyler beni bu konuyu açmaya itti doğrusu. Evcil hayvanlardan bahsederken o kadar enteresan ıfadeler kullanıyorlar ki doğrusu merhametlerınden şüphe duyuyorum. Nasıl olsa biri ölürse pet shoplarda devamı var mantığıyla evcil hayvan besleyenler, hayvanlara sigara dumanı üfleyenler, nalları diktirenler daha aklıma gelmeyen bir sürü tuhaf cümleler. O ufacık yaratıklarında bir canı oldugu , onlarında acı çektiği unutulmamalı ve buna göre davranılmalı. Bir ara Ecem Hanım'ın bu konuda çok sert olduğunu düşünüyordum ama O böyle davranmakta çok haklıymış. Çünkü bunu hak eden bir sürü insan var etrafta.

Cvp: İnsan türleri ve kaplumbağalar

biz burda onlara insan terimleriyle konusuyoruz onlar acı cekıyorsa bız ne yapalım suyunu koyduk kuru alanını yaptık filtresini taktık yemini verdik daha ne yapalım acı cekmemesı ıcın daha ne yapalım . Isıtıcı dersen yarın bi güb bakıcam onada

tuğba hayvana sigara üfleyenler derken bayaa bi abarttmıssın diyecek birşey bulamıyorum.

Ben abartmam Berkcan kardeşim şimdi buraya bi link yazayım ordakı mesajları sonuna kadar oku da diyecek bir iki kelamın olsun seninde bu davranışlar konusunda. Abartıyormuşum bir de.
mailto:/forum/Konu-suyun-icinden-hic-cikmiyor.html?page=2

:) sanırım sadece kendinizi hayvan dostu sanıyorsunuz, ben günde 1 paketten daha fazla sigara içen birisiyim, daha yeni oldukları içinde onlara her saniye yakın olmak gibi bir heyecanım var, bazen elimde sigarayla yanlarına gidiyorum ve izlerken elbette sigara dumanına maruz kalıyorlar, ama siz sanki benim bunu "bunlara biraz eziyet edeyim" mantığıyla yaptığımı sanıyorsunuz sanırım, öyle değil hanımefendi, kendi kendinize gelin güvey olup beni insanlarla papaz etmeye çalışmayın. pet-shop ın "bakımı çok kolay, günde bir yem ver, haftada bir suyunu değiştir" demesine güvenerek aldığım kaplumbağalarım için aynı gün araştırma yapıp bu bakım şartlarının kötü olduğunu öğrendim, ve 18 yaşında bir lise öğrencisi olarak 2 hafta gibi bir sürede sırf onlar için 600-650 lira gibi bir para harcadım, harcadığım parayı burda söylemek hatta size burda cevap vermek bile aslında kendime yakıştırmadığım bir davranış, ama öyle ifadeler kullanmışsınız ki sanki kaplumbağaları öldürmeye çalışıyorum, sırf yemlerinde çeşitlilik olsun diye internet üzerinden uygun boyutlarda bulamadığım yemi bu sitedeki çok nazik ve iyiliksever bir hanımdan temin ettim özel olarak, bugün veya yarın onlar için yaptığım yuva eksiksiz bir şekilde hazır oluyor, resimlerini burda paylaşacağım, sistemi ve verdiğim emekleri görünce eminim ki bu laflar geri kaçaçacak, o zamana kadar görüşmek dileğiyle diyelim.

sigara olayı bazen bendede oluyo , ama yüzüne üflemek gibi birşey yok sefa abi de anlatmış, bence gereksiz bir konu...

ben arada duman üflüyodum keyifleri yerine gelsin diye, yapmim o zaman artık
demişte biri ona isnaden link attım :) Yazdığım yazıya gelen yorumlara bakılırsa mesaj ulaşması gereken yerlere ulaşmış :) Kaplumbağalarınızla birlikte size hayırlı pazarlar gençler :33:

Arkadaşlar sigara içerken akvaryumun üzerini çarşafla kapatmanız iyi olur.
Hatta parfüm sıkarken, oje sürerken de.
Sefa ve Berkcan bey, biriniz 18 diğeriniz 16 yaşındasınız sanırım. Sigara kaplumbağalarımız için zararlıyken sizler için de zararlı. Yaşlarınız çok genç, içmeseniz daha iyi olur.

Tugba hanim oncelikle gecte olsa bana hak berdiginiz icin tesekkur ederim :)
Sert mizacimdan dolayi bircok kere elestirilmisimdir ama ben soz konusu hayvanlar olunca hicbir hatayi kabul edemeyen biriyim.
Yanlis yaptigimi dusunmuyorum ama bu dusunceye sizde hak veriyorsaniz ne mutlu bana.
Senelerce kaplumbagasina eziyet edip sonrada isitici almamak icin bir ton bahane arayan insanlar cok gecti elimizden. Sonunda olan kaplumbagalara oldu.
Benim artik senelerce gorduklerim karsisinda "imkanim yok" adi altinda "iskence" yapanlara en ufak tahammulum kalmamis durumda.

imzanızdaki deyiş ve yazdıklarınız müthiş bir ironi oluşturuyor, kutlarım sizi.

Geri