Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İnternetten alışveriş yapmayanlar için UVB lamba buldum

tayyar

Bronz 5 Üye
Haftasonu şans eseri gittiğim Kozyatağı Carrefour-Sa daki pet shop ta UVB lamba buldum. İsmini hatırlayamıyorum. Girişte solda,yürüyen merdiven çıkışının hemen yanında.

Repti Glo 5.0 Compact - Tropical Terrarium Lamp 26W
Fiyatı 62TL. Arayıp bulamayanlar varsa bilgilendirmek istedim.Ellerinde bir kaç tane daha vardı gördüğüm kadarıyla.Ayrıca farklı çeşitlerini görür gibi oldum ancak lambayı bulmanın verdiği heyecanla incelemedim. Ben epey aradıktan sonra umudumu kaybedip almamaya karar vermiştim fakat sadece yem almak için gittiğim pet-shop tan bir UVB lamba ile ayrıldım.

Cvp: UVB lamba buldum

Ben de repti glo 5.0 kullamıyorum. İnternetten de alabilirdiniz. Ben internetten almıştım :)

Haklısınız. Teknolojinin getirdiği imkanlardan faydalanıyordur insanlar.Benim gibi kara düzen sağda solda aramıyorlardır. İşin enterasan kısmı vaktimin %95'i bilgisayar başında geçiyor ve şimdiye kadar internetten hiç birşey satın almadım. Bu ayıbıma bir son vermeliyim sanırım :)

İnterneti güvenli bulmayan arkadaşlar var. Ancak artık herşeye internetten ulaşmak daha kolay ve ürünlere internetten daha uygun fiyata sahip olabiliyoruz. Bu yüzden ben artık çoğu şeyi internetten alıyorum. Özellikle de kapluşlarım ve balıklarım ile ilgili ihtiyaçları :)

Güvenli bulmaktan ziyade görerek alma ihtiyacı veya alışkanlığı bunda daha etkili diye düşünüyorum. Bankacılık sistemi bu konudaki sıkıntılarını çok geride bıraktı. Bir kaç aşamalı güvenlik önlemiyle hiç bir problem yaşamadan alışveriş yapılabiliyor. Güvenilir adres ise tavsiye veya bilinirlikle aşılabilir diye düşünüyorum.Kullanıcı hataları da ayarlanabilir limit ile ortadan kaldırılabilir.Yani trojan,virüs vb.. gibi kullanıcı sebepli bilgisayara yerleşip bilgilerinizin peşine düşen kötü niyetli yazılımlar bilgilerinizi ele geçirse bile kullanabilecekleri bir limit olmuyor. Gerçi bu da sms ile gönderilen tek kullanımlık şifre ile etkisiz kalıyor.

Ama dediğim gibi eski alışkanlıklarımızı geride bırakmak için biraz daha zamana ihtiyaç var.Tabi bir de bilgi eksikliği faktörü var. Bir çok kişi halen internetten nasıl alışveriş yapacağını bilmiyor.Ekranda yazılanlar çok karışık geliyor ve toplum olarak az okuduğumuzdan "amaaan gider alırım mağazadan" diyorlar. Halbuki en ince detayına kadar anlatılıyor,webmasterlar da bu konuya azami özen gösteriyor.

Bu kadar şeyi söyleyip internetten alışveriş yapmayan bir tek benim herhalde. Kendimi kınıyorum. :)

NOT: İnternetten birşey almadığımı yazmıştım fakat pizza siparişlerimi internetten verdiğimi unutmuşum.

Evet dediğiniz gibi bankadan gelen güvenlik şifresi ile bu sorun ortadan kalkıyor. Ama hala internetten alışveriş konusuna mesafeli yaklaşan çok insan var. Ben genellikle yiyecek, elektronik ve hayvan ürünlerini internetten siparişle internetten alıyorum. Onun haricinde diğer ürünleri gidip görerek bizat satın alıyorum :)

Konu başlığını "İnternetten alışveriş yapmayanlar için UVB lamba buldum" olarak değiştirmeliyim sanırım :)

Cvp: İnternetten alışveriş yapmayanlar için UVB lamba buldum

Ben konu başlığını talep ettiğiniz gibi değiştirdim :)

:) Ben sadece sanmıştım. Siz hayata geçirmişsiniz. Teşekkürler.

Rica ederim :)

Arkadaş pet shoptan bahsediyorsunuz sanırım 3 yıldır oraya gidiyorum çok profosyeneller :) Ama fiyatları pahalı biraz.

Sanırım evet. Tavırları gerçekten dediğiniz gibi profesyonel ve bilinçliydi. Diğerleri gibi "3 liralık mal aldın diye dükkanı mı verelim" edasında değiller. Herkeslere tavsiye ederim efendim.

Geri