Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ışığa hassasiyet olabilir mi?

sim1907

Yeni Üye
Katılım
15 Ara 2011
Mesajlar
2
arkadaşlar benim kaplumbağam nedense hep birşeylerin altına girmeye çalışıyor sudan çıkardıgım zamanlar gezsin biraz diye bırakıyorum hep aynı şeyii yapıyo. ayaklarımızın altına giriyo yastıkların altına giriyor koltuklar vs.. acaba ışık mı rahatsız ediyor onu neden böyle ki??
 
Cvp: ışığa hassasiyet olabilir mi?

Su kaplumbağaları kendilerini en çok su içinde güvende hissederler. En hızlı suda hareket ederler ve orada kendilerini iç güdüsel olarak korunaklı olduklarını düşünürler. Bu yüzden akvaryumdan çıkarmayı ve fazla elde tutmayı önermiyoruz. Yaptığı bu davranış gayet normal.Su kaplumbağaları karaya sadece güneşlenmek için çıkarlar.
 
Cvp: ışığa hassasiyet olabilir mi?

Bence normal bir davranış. İlk zamanlar paludaryumum yoktu ve arada sırada biz de dışarıya çıkartıp gezdiriyorduk. Aynı şekilde kıyı köşeye, yastık altına, yanına yattığımızda kolumuzun altına:) girmeye çalışıyorlardı. Ancak koltuk ya da masa üzerinde denetimsiz gezdirmek zararlı çünkü düşüyorlar. Düştüklerinde kabukları zarar görebiliyormuş. En güzeli doğal ortamlarına mümkün olduğu kadar yakın bir paludaryum hazırlayıp içinde yaşamalarını sağlamak. Ben paludaryum sahibi olduktan sonra onların daha mutlu olduğunu ve hareketlendiğini gördüm ki benim paludaryumum istenilen seviyede büyük değil.
Beni mutlu eden en önemli konu onların sağlıklı, hareketli ve iştahlı olmaları. O zaman mutlu olduklarını hissedebiliyorum. Her gün bu forumu mutlaka takip edip onları inceliyorum ve her şeyin yolunda gittiğinden emin oluyorum. Yazılanlar kaplumbağalarımızın sağlığı için çok önemli. Bütün yazılanları umursuyorum ve uygulamaya çalışıyorum.
Onlar için kendi eğitimimizle ilgili zaman ayırmak zorundayız. Bu sorumluluğu taşıdığımız sürece canlı yetiştirebiliriz ki kaplumbağa çok spesifik bir bakım ve ortam istiyor. İş akvaryuma dönünce her şey değişiyor. Kedi köpek bakmak gibi değil. Kaplumbağalarımızı incitmenin ne kadar kolay olduğunu, ne kadar zor bir sorumluluk aldığımızı bu forumda yazan tecrübeli arkadaşlarımızdan anladım. 2 tane çocuğum var, onlara nasıl ilgi gösteriyorsam kaplumbağalarım da aynı ve onlar için de korkup meraklanıyorum.

Bence onlar için yapacağınız en güzel şey bu forumda anlatılanları dikkate almanız ve yaşam ortamı sağlamanız. Eğer bu detaylı bakımı sağlayamayacaksanız ve 3-5 ay sonra sıkılacaksanız (40 yıl kadar yaşadığı düşünülürse) kaplumbağayı iade etmenizi öneririm. (Sorunuzun kaplumbağa beslemeye yeni başladığınızın işareti olduğunu düşünüyorum)

Her başlangıç yeni sorumluluklar getirir. Hedefe bağlılık ve sonuca ulaşmak da bunları yerine getirmekle mümkündür.

Mutlu sonlara hep birlikte inşallah. :)
 
Cvp: ışığa hassasiyet olabilir mi?

inanır mısınız ben pıtırı ne zaman salsam halıda dışarı taşmıyor ve hep aynı rotadan gidiyor koltuk altına gelince gere dönüyor :) benimki ayrı bi çeşit akıllı :) odaya salıyorum kendi halinde geziniyor camın önüne koyuyorum almasam saatlerce güneşlenir :)
 
Pıtır usluymuş. Bende elime alsam birazda sinirliyse ısırıyor hemen. Bence de dışarı çıkarmamak gerek tedavi dışında ne kadar ortamlarında kalırlarsa o kadar benimserler diye düşünüyorum. Stres yapmamak gerek onlara. Tedavi sonrası bunalımda olan kapluşum hala yemek yemedi mesela. Hem evdeki en çok parazit halılarda bulunuyor hem soğuk algınlığı riski de var. Gönül ister büyüdüklerinde birlikte havuza girmeyi ama zor
 
Cvp: ışığa hassasiyet olabilir mi?

Çok normal bir davranış. Kaplumbağalar kafalarını hep bir yerlere sokmak ve saklanmak isterler. İçgüdüsel bir davranış :)
 
Geri
Üst