Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ışıklandırma

KrSvN

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle bu işlerde yeni olduğumu belirteyim, yani fazla bir bilgim yok. Beş ay önce 2 kaplumbağa aldım ve onları petshopdan aldığım ölüm fanusunda besledim, ikiside 2 kere akciğer enfeksiyonu geçirdi, bu siteden aldığım bilgiler onları tedavi ettim, hayata tutundular ve şu an sağlıklılar. Ve sonuç olarak onlara bir yuva yapmaya karar verdim, akvaryumu aldım diğer ekipmanları da aldım bir tek ışıklandırma kaldı. UV-A ve UV-B ihitiyaçlarını da karşılayacak bir şey lazım akvaryumun yüksekliği 47 cm, resimini de eklicem, tavsiyelerinizi bekliyorum ve bu tür ekipmanları bulacağım bir site var mı? Neyse önerilerinizi bekliyorum :)

20309073468460980308.jpg

44896913911420392421.jpg

84286048868963901722.jpg

Cvp: ışıklandırma yardım

yine ekipmanları almışınız ben neler alacağımıda bilmiyorum.Siteden baktım ama cok parça parçadı kafam karıştı :S hayırlı olsun bu arada

Cvp: ışıklandırma yardım

yok mu yardım edecek kimse ? :(

Cvp: ışıklandırma

Merhaba. Akvaryumunuz ve ekipmanlarınız hayırlı olsun :) mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html Linkte ısıtma, uvb ve gün ışığı lambalar hakkında ayrıntılı bilgiler de var. İnternetten araştırdım ama petsatış haricinde ampul tarzı uvblerden bulamadım ben. Orda da stokta yokmuş galiba. Güvenli alışveriş olarak otuz.com ya da juenpetmarket var. Buralardan araştırabilir geldiğinde sipariş edebilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
Merhaba. Akvaryumunuz ve ekipmanlarınız hayırlı olsun :) mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html Linkte ısıtma, uvb ve gün ışığı lambalar hakkında ayrıntılı bilgiler de var. İnternetten araştırdım ama petsatış haricinde ampul tarzı uvblerden bulamadım ben. Orda da stokta yokmuş galiba. Güvenli alışveriş olarak otuz.com ya da juenpetmarket var. Buralardan araştırabilir geldiğinde sipariş edebilirsiniz.

cok işime yaradı teşekkürler :)

sadece BUNU alsam ışıklandırma için yeterli olur mu

Bu UVB lamba, bunun yanında bir de ısıtma amaçlı lamba kullanmalısınız. Kuru alan ısısı sudan 3-4 derece yüksek olacak şekilde kuru alanı ısıtmak gerekiyor.

Geri