Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İsim Konusunda Kararsızım.

rose

Yeni Üye
Dün halam bana küçük akvaryum göndermiş istanbullardan taa :)
önce şaşırdım ne alaka diye sonra bi baktım içinde kocaman bişeyy kapluşşş :)
Önceden deneyimim olduğundan dolayı çok çok sevinmiştim. İyibakabilceğime inanıyorum.
Fakat bir sorunum var her defasında olduğu gibi 'isim' .
Miniğim bir erkek sanırım. Yanına birde dişi almayı düşünüyorum aynı yaşlarda fakat yaşını bilmıyorum. Yaşına girdimi onuda bilmıyorum. Neyse isim konusunda çift düşünürseniz sevinirimm
Önerilerinizi beklıyorum :)))

RE: Kararsızım.

Akvaryum boyutu nedir? İki kaplumbağayı alır mı? Ekipmanların hepsini göndermiş mi? Biliyorsunuz gayet teferruatlı bir konu kaplumbağa beslemek. Birde iki kaplumbağa ilerde kavga ederse ayırmayı ilinci kvaryum kurmayı başarabilecekseniz beslemeyi deneyin. Aksi halde ortalık kavga ettiler sahiplendireceğim diyenden geçilmiyor.

Kaplumbağa cinsiyeti kabuk boyu 10 cm be üzerinde olunca belli olur veya yavru iken kan testi ile. Bunun dışında sadece temenni olur.

İsim olarak cırcır ile fırfır olabilir :)

Cvp: İsim Konusunda Kararsızım.

Erkek olanın adı gonzales olabilir. :)

AEK' Alıntı:
Akvaryum boyutu nedir? İki kaplumbağayı alır mı? Ekipmanların hepsini göndermiş mi? Biliyorsunuz gayet teferruatlı bir konu kaplumbağa beslemek. Birde iki kaplumbağa ilerde kavga ederse ayırmayı ilinci kvaryum kurmayı başarabilecekseniz beslemeyi deneyin. Aksi halde ortalık kavga ettiler sahiplendireceğim diyenden geçilmiyor.

Kaplumbağa cinsiyeti kabuk boyu 10 cm be üzerinde olunca belli olur veya yavru iken kan testi ile. Bunun dışında sadece temenni olur.

İsim olarak cırcır ile fırfır olabilir :)

Şimdilik alır diye düşünüyorum. Hiçbişey göndermemiş fakat bende mevcut :D
Kavga etsinler farketmez bi büyük akvaryumum daha var :) sorun değil yani.
Avuç kadar kapluşş ama ölçerim bi ara bide dişiyse alt kabukda uvarlak şekıl oluyomus buna erkek dediler dişi mi çıkcak ne üzülürüm valla :/ en iyisi götürüp göstermek test falanda yapsınlar .. İsimm cırcır iyimişş ama baya bi ses çıkarıyor ve kabuğuna dokununca tıslıyo daha uygn bi isim bulmalıyım teşekkürlerr :)

Merve19' Alıntı:
Erkek olanın adı gonzales olabilir. :)
Evet olabilir de daha farklı isimler arıyorum çok bilinmeyen :)
Ve dedğim gbi baya asabi bi yapıya sahip hırçın falan koymayı da düşündüm ama çok klişee :)
tşekkür ederimm

Kaplumbağaların cinsiyetleri desenlerinden anlaşılmaz. O petshoptakilerin uydurduğu bir saçmalıktan ibarettir.

Kaplumbağalarda cinsiyet ayrımı 10 cm'den önce yapılamaz. Hatta dişiler bazen daha uzun bir süre anlaşılamaz. Dişilerde kuyruk , kısadır ve anüs açıklığı kuyruğun başındadır yani kabuğa yakın kısmındadır. Tırnakları ise bariz bir sekilde kısadır. Erkeklerde kuyruk, uzundur anüs açıklığı kuyruğun ucuna yakın kısımdadır. Aynı zamanda kuyruk konik bicimindedir yani üst kısmı kalındır aşağı gittikçe incelir. Tırnaklarda ise erkeklerin ön tırnakları son derece uzundur.

Bunun dışında çoğu erkek kaplumbağanın alt kabuğu iç bükeydir. Bu çiftleşme sırasında erkeğin dişiyi daha kolay kavrayıp çiftleşmesine yardımcı olur.

Cinsi ne olursa olsun ufaklıklara sağlıklı bir ömür dilerim.

Teşekkür ederim :)

Geri