Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısırık

şapşal

Bronz 5 Üye
merhaba.benim küçük kaplumbağam büyük kaplumbağamın yanağındaki kırmızılığı yem sanıp sanırım çünkü yem de turuncu malum neyse ısırıp duruyor.büyük karşılık vermiyor kaçıyor napsın.engel olamıyorum napıcam bilmiyorum.

Cvp: ısırık

Bu davranış devam ederse yaralanmalar hatta diğer kaplumbağanın karşılık vermesi durumunda kavgalar meydana gelir.

Bu ısırma davranışını yem yerken mi yapıyorlar?

yok hayır.karada genelde suda da bi kaç kez gördüm.yem verirken kavga etmiyorlar.

Bu durumda ayırmaktan başka birşey yapılabilir mi bilmiyorum :(

Eğer yaralanmalar söz konusu değilse biraz daha gözlemleyin.
Ama birbirlerine zarar verirlerse ayırmanız şart.

bence kesinlikle zencefil hanımında soyledıği gibi yaralanmalar mevcuttsa kesinlikle ayırılmalı...

Kaplumbağa terbiyecisi çağır yada yemek yemediği zamanlar azını bantla:)
Dostum arkadaşlarında dediği gibi ayıracaksın.Buda sana fazla masraf demektir yada için rahat etmez ayrımcılık olduğu için.Sen en iyisi formda duyuru yap beslemek isteyen çıkarsa ''sağlam biri'' bedavaya ver ;)ve buluşup teslim et..Ama sakın hayvan satıcılarına verme..

Geri