Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

bqr28

Bronz 4 Üye
Katılım
22 Nis 2014
Mesajlar
49
Yem yerken, parmağa saldırırken ağzından kıt diye ses çıkıyor. Bu normal mi?
Birde geceleri uyurken hapşırıyor. hastalık belirtisi olabilir mi ?
Son olarak kabukta hafif yumuşama var devit3 uygulamasıyla geçer mi?
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

Çene kemikleri yani dudak bölgesi kıkırdak dokudur. Yemi yerken yani ısırırken o ses çıkar.

Gece hapşuruyor ise üşütmüştür. Balkona çıkarma bulunduğu ortamda esintiye maruz kalmaması için pencere veya klima açma. En azından su dışındayken yapma.

Akvaryuma ısıtıcı koy 28 dereceye ayarla. Bunu iç derece ile kontrol edersin. Isıtıcı her zaman doğru ayarı vermez. Su 28 derece üstünde olursa devreye girmez. Geceleri ısı düşerse 28 derecede sabit tutar.

Hayvan geceleri kuru alanda uyuyorsa gece için ısıtma lambası gerekli. Bunun için 40 W mavi renk armut ampul alacaksın. Elinde fazla lamba yoksa gündüz ampulünü lambayı kapattıktan ve soğumasını bekledikten sonra söküp yerine tak. Sabaha kadar yansın. Hayvan üşümesin. Eğer hayvan su içinde uyuyorsa gerek yok.

Bu önlemleri almazsan akciğer enfeksiyonuna çevirebilir.

Kabuğa gelirsek. Hayvan 6 cm'den küçük ise ve sadece kabuğun arka kısmında yumuşaklık var ise bu normaldir. Yinede elinde raffy P varsa içindeki kırmızıları ayırıp haftanın bir gününde sabah ve akşam olmak üzere kafa hacmi kadar verebilirsin. Bu kırmızılar mineral yemdir. İçeriğinde kalsiyum vardır. Yoksa direk sera mineral yem al. Deviti 5 cm kabuk boyunu geçince ver. Öncesinde değil. O da haftada bir, bir yeme, bir damla elden yemiyorsa suya salınım yapacağı için önceden damlatıp kurumasını bekleyerek ver.
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

ısıtıcısı flan herşeyi var 1 haftadır falan sudan çıkmıyor. geceleri ısıtıcının yanında uyuyor. kaplumbağa 10 cm ye yakın.
 
Kabuk boyu 10 cm gibi ise yumuşama var demektir. Mineral yem alıp devit takviyesi yaparsın. Elden yiyor ise deviti taze damlatıp verirsin. Gündüz ısıtma lambası 12 saat yansın. Sabah 08:00-akşam 20:00 uygundur. Bu saatlerde pencere açma klima varsa çalıştırma.

Devit kullanımı 3 ayı geçmesin yağ doku ve karaciğerde birikir. Vücut atmaz. Kalsiyumun vücuttan atılımını yani kaybı önler. 3 aylık süreç sonu uvb ampul almak lazımdır. Bu ışınımla hayvan vücudunda doğal yolla sentezler.
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

Yumuşama varsa devit vitamini 3 günde bir kez bir yeme bir damla ile vermeli. 1 ay sonra haftada bir yeme bir damla ile devam etmeli.
Mineral yem ile kalsiyum ihtiyacı sağlanır. Bunu da bir ay kadar haftada iki gün verip daha sonra bir güne çekmeli.

Ancak hapşırma akciğer enfeksiyonu belirtisi. Bunun için veteriner hekim ziyareti gerekir. Hayvana antibiyotik tedavisi gerekebilir.

Geçmiş olsun.
 
Emre dozajı iyi yakalamışsın. Ben hayvanın boyuna göre yazmayı unutmuşum. İyi oldu. Gözümden kaçmış.


Tabi bu yumuşama olduğu için arkadaşlar. Sağlıklı ise haftada bir damla, uvb varsa gerek yoktur yanlış anlaşılmadan onu da belirteyim.
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

yumuşama var derken bir yere biraz eziliyor gibi.


düzeltiyim belirli bir yeri hafif yumuşak gibi
 
Resim iyi olur. Deformasyonda olabilir. Yem olarak neler veriyorsun.
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

sabah yumurta beyazı geri kalan öğünler karides yiyor
 
Hayvanı protein ağırlıklı besliyorsun. Bitkisele geçmeliydi. Önce günde tek öğün ve kafa hacmi kadar vereceksin. yumurta verme karidesi kesip yem olarak sera raffy P, jbl agil, tetra reptomin ve sera vital al. Marul ve kıvırcık türevlerinden göbek kısmı körpe yapraklarından kabuğunun yarısı kadar at. Yemez ise yarım saat içinde al.

Hayvan bu yemleri yememezlik yapıp şimdiki verdiklerine diretebilir. Sakın verme eninde sonunda yiyecektir.

Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir onları ayırıp ayrı bir günde ver bitince sera mineral yem alırsın. Bu mineral, kalsiyum ve vitamin içerir. Vitamin damlaya gerek olmaz.

Jbl agil kemik geliştirici lizin denen amino asit içerir. Reptomin protein oranı yüksek yosun türevli yemdir ot türevli geçişe ön hazırlık olur. Vitali bu yeme başladıktan yani alıştıktan sonra alırsın. Bunları yemeye başladıktan sonraki ay haftada bir gün aç gün yapacaksın. O gün kabuk boyu kadar marul kıvırcık verirsin.

Anlattığın ve verdiğin yiyeceklere bakarsak bu yumuşamadan çok deformasyona benziyor. Bu aşırı protein ile besleme durumlarında görülür. Müsait bir zamanda kabuğun resmini yollarsın.


Bu yemleri aldığında haftalık programı yapalım.
 
Devit ve mineral yem takviyesi daha önce yapılmadığına göre gene ilk ay verdiğim dozaj olabilir gibi. Deformasyon gibi bencede ama genede bölgede yumuşama var.

Cem in bahsettiği yemler önemli. Uygun programla kabuk konusu toparlar. Hele uvb alınırsa çok daha iyi.
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

devit3 kullanıyoduk haftada 1 kez
kabuğun resmi:
mailto:/32P1Pr.jpg
 
Yumuşama sağ tarafta ortanın biraz arkası mı? Aslında kötü gözükmüyor. Uygun beslenme ile toparlar. Ama devit uvb yerini tutmaz. Hele uzun süredir kullanılıyorsa uvb alıp kısa süre devit takviyesi daha uygun.
 
Cvp: Isırırken ağızdan ses gelmesi ve uyurken hapşırma

sağdan 2. yer sanırım beslenmesinden oldu yakın zamanda yemleri alıcam. uvb biraz daha geç alabilirim


aslında güneş olduğu vakit güneşe bırakıyorumda heralde dsürekli etki etmediğinden çok işe yaramamış
 
Sol taraf gayet iyi zaten. Sağda da dediğim gibi önemli bir problem yok. Esas konu beslenme bozukluğu olmuş. Hayvan uygun yemlerde bulunan gerekli takviyeleri alamamış. Cem in belirttiği yemler ile bu oturacak. Yumuşama hızla gider. Kalan ufak deformasyonda zamanla toparlar. Güneşlenme ülkemizde yeterli olmuyor. Hele bu sene iyice zorlaştı. Devitin uzun kullanımıda sakıncalı olduğu için en iyi çözüm uvb. Neyseki fiyatları biraz düşük bu ara. Eskiden çok yüksekti.
 
Geri
Üst