Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Hakkında herşey

ninjakaplumbağa19

Gümüş 2 Üye
Öncelikle s.a arkadaşlar konuya başlamadan önce hatırlatıyım.Bu bilgi tamamı çalınarak başka bi yerde paylaşılırsa 5846 Maddesine göre Dilekce verilerek Yasal İşlem Yapılır.

Isıtıcı dier akvaryum aletlerine göre son derece önemlidir arkadaşlar çünkü kış uykusu çok önemlidir çoğu kaplumbağa uyanamaz ve ölür.O yüzden kış uykusu yatmasını ortadan kaldırır.Ve soğuk çok hastalık getirir ve çoğu ölümcüldür.Paramız yok bahanesi olmaz!Sen canlıyı alıyorsan bakmasını bilmelisin Saten interneti alıyosan 10tl ye ısıtıcıyı alırsın.2litre başına 3watt düşmektedir araştırmalara göre.Mesela 25 ltre akvaryum varsa 25watt, 50litre varsa 50watt litreye göre değişir.ısıtıcı nerde soğuk su varsa oraya takılmadır,genelde arkadaşlar çelik olmuyanlar patlar siz zararınıza olur.Tamamı suda olmalıdır bakın mesela ben ısıtıcımın üzerine boru geçirim bizimkiler haylaz sürekli plastik kabloyu ısırıyorlar oda bi kaplasa horon tepcekler :D Su boruları olabilir işe yaramayan.Umarım işinize yarar.

Teşekür butonuna basmayı unutmayın.

mailto:/2kki8n.jpg

Cvp: Isıtıcı Hakkında herşey

Güzel bi paylaşım olmus bende ısıticı alcam bu gün yarın :D

1 lt başına gereken güç 1 w olmalıdır. Tam tersi bazı markalar bu oranlamada güç miktarından daha fazla suyu ısıtabilecek yapıdadır.

Diğer bir konu tüm ısıtıcılar suya tamamen batmaz. Markanın tavsiye ettiği şekilde yerleştirilmelidir.

Ek olarak bunlarıda belirtmeyi düşündüm.

Cvp: Isıtıcı Hakkında herşey

Emre Sıcak bir ortamda bu değer litre başına 1watt olarak kabul edilebilir.Eğer evinizde ısı yalıtımı yoksa 1.5 kullanmanızı öneririm.Isıtıcıyı mutlaka talimatlara uygun yerleştirmek lazım tabikide emre.Bazı ısıtıcıların tamamen suyun içinde olması gerekir emre , bazı ısıtıcılar belirli bir yerine kadar suyun içinde kalması gerekmektedir.

İşte bahsettiğim oydu. Basitçe kutusunda ısıtıcının nasıl konumlandırılması gerektiği yazıyor.

Güç konusunda şu söylenebilir. Eğer hacim ve güç farkı oluşuyorsa yüksek olan güç olmalıdır. Burada katılıyorum. Tabi belli markalar bunu bile çözmüş. Benim genel belirleme yönteminden kastım 1 lt için 1 w şeklinde. Konuda izolasyona hiç girmedim. Ki öyle bir evde kaplumbağa kuru alan haricinde su yüzeyinde nefes alırken zaten üşütür. Hiç hayvan beslenmenesi daha iyi.

Geri