Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı lamba sorunu

poetika

Bronz 5 Üye
JBL Reptil Spot Neodim Ampul 40 W ısıtıcı lamba aldım. Kuru alana yansıttım. Ama pek verim alamıyorum. Pek ısıtmıyor gibi geldi bana. Lambanın kuru alanla mesafesi yaklaşık 7-8 cm. Kapluşlarda zaten pek çıkmıyorlar kuru alana. Ne yapabilirim?

Derece ile ölçmeyi deneyin. Elinizle anlamak zor :). Derece ile ölçtükten sonra buraya yazın ve yardımcı olalim

Evet derece ile ölçün. Ben geçen 60 w olanini aldım. 15-20 cm mesafeden hem ısıtıyor hemde kuru alana çıkıyorlar. Zamanla alışırlar bence.

Cvp: Isıtıcı lamba sorunu

AEK' Alıntı:
Evet derece ile ölçün. Ben geçen 60 w olanini aldım. 15-20 cm mesafeden hem ısıtıyor hemde kuru alana çıkıyorlar. Zamanla alışırlar bence.

kuru alanın bulunduğu yerin dış camında şerit derece var. 26 dereceyi gösteriyor. dereceyi iç tarafa mı yerleştirmeliyim?

Cvp: Cvp: Isıtıcı lamba sorunu

poetika' Alıntı:
AEK' Alıntı:

kuru alanın bulunduğu yerin dış camında şerit derece var. 26 dereceyi gösteriyor. dereceyi iç tarafa mı yerleştirmeliyim?

Tabiki iç tarafa yerleştirin. Dışarda en az 2 derece hata payı olmuştur. Belkide içeride doğru sıcaklık vardır. Eğer kuru alanda 30 dereceyi yakaladıysanız suyu 27 yapabilirsiniz. 3 derece fark onlarda güneşlenme isteği için yeterli olabilir. Tabi sabırla da kuru alanı kullanmalarını beklemelisiniz. Zaten ürkek oldukları için daha çok siz yokken kullanacaklardır.

Şerit derece ile maalesef sonuç alamazsınız. Cam derece ile ölçün

Geri