Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı lamba

Raphael

Bronz 5 Üye
Kuru alan için ısıtıcı lamba kullanmak çok mu gereklidir? Gerekli ise her ampül ısıtmaz sanırım, nasıl alıcam acaba ben ampülü?

Cvp: Isıtıcı lamba

Kuru alan için ısıtıcı lamba olmazsa olmazdır. Kuru alan sudan soğuk olursa kuru alana çıkmazlar, çıkarlar ise de hasta olurlar. Küçük elektrikcilerde soft ampüller oluyor beyaz renk, 40 w yeterlidir. 31-32 dereceya ayarlamaya çalışın kuru alan sıcaklığını.

Soft ampül beyaz renk olduğu için kaplumbağanızın gözlerini yormaz. Diğer saydam ampüller fazla ışık veriyor, göz yorar.
images

Soft ampüller böyle oluyor.

Birde lambasız yavru kaplumbağaların zoraki kuru alana çıktığında üşütüp hasta olacağı enfeksiyonlara daha korunmasız kalacağınıda aklınızdan çıkarmayın ..

Halojen yani şeffaf lambalar tavsiye etmem. Soft yani beyaza boyalı ampuller kullanın. Soft ampuller kuru alanı yeteri kadar ısıtır ve kapluşun gözlerini yormaz. Kuru alanla lamba arasındaki mesafe 50 watt içi 15 cm 25 watt için de 7 cm uygundur.

ben dün aldım soft ampul küçük bir elektirikciden 1.5tl ve sabah açıyorum gece yatmadan 1 saat önce kapatıyorum yaklaşık 12saat

Hayır sürekli açık kalmasın. Mehmet beyin yaptığı gibi yatarken kapatın. Yani 12 saat açık 12 saat kapalı kalması bence normal. 24 saat açık bırakmayın. Kapluşlar gece ve gündüzü ayırt edebilsinler :)

Geri