Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı şartmı

sacitakıncı

Bronz 4 Üye
ben kaplumbağalarımı yaklaşık 4aydır besliyorum bugüne kadar hiçbi sıkıntı olmadı inşallahda olmaz akvaryumda kuru alan filan var su miktarı ise 13cm odamın sıcaklığı 35drece annem ısıtıcıya gerek olmadığını sölüyor kuru alana lambada taktım akvaryumumda tek eksik ısıtıcı onu almayıda çok istiyorum ama annem izin vermiyor :D yani demek istediğim ısıtıcı olmazsa olmazmı?

Cvp: ısıtıcı şartmı

Yazın idare etseniz bile kışın sorun olacaktır. Ayrıca gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı kapluşu hasta etmeye yeter.

tabiki de olmaz.bu zamana kadar olmadı diye bu zamandan sonra bir şey olmayacak anlamına gelmez geceleri ile gündüzler arasındaki sıcaklık arasından büyük farklar var.Üstürler.

Isıtıcı şart. Odanın ısısıyla su ısısı aynı kalmıyor maalesef. Su sıcaklığının sabit durması gerek. Bir an önce alın, kapluşunuzun hasta olmaması için.

Ayrıca su seviyesi çok düşük. Yükseltin.

ısıtıcı olmadığından su seviyesini fazla yüksek yapmak istemiyorum çünkü nekadar yüksek su seviyesi olursa okadar soğuk olur annemle konuşucam biranönce alıcam ısıtıcı

Bencede en iyisini yapmış olursunuz. Peki diğer ekipmanlar tam mı?

Tamam onuda en kısa zamanda tamamlarsınız. İyi forumlar :)

Isıtıcı yaz kış demeden 7/24 çalışmalıdır. yoksa direk kış uykusuna girerler.

Emre evde beslenen hayvanların kış uykusuna girmeleri biraz zor :) Ama ısıtıcı kullanılmazsa hareketleri yavaşlar, iştahı azalır ve zamanla da hasta olurlar.

Konuda yanlış bilinen bir durumu düzeltmek istiyorum. Su hacmi ne kadar fazla olursa o kadar geç soğur. Denizlerde mesela yazın akşam saatlerinde deniz gayet ılıktır örneğin.

Ayrıca su sıcaklığını derece ile ölçmenizi öneririm. Gece 28 derece olmayacağını düşünüyorum.

Geri