Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Sorunu

ugur5392

Yeni Üye
Arkadaşlar ben dün yeni ısıtıcı ve 2 adet termometre aldım adı herhalde öyle :) Bir tanesı cama dıştan yapışan diğeri içten yapışan. Ben sıcaklığı 29 dereceye ayarladım ama termometreler yanlış gösteriyor cama dıştan yapışan 24 içten yapışan 27 gösteriyor. Hepsini de yeni aldım ne yapmam lazım bunlar bozuk mu ?

Cvp: Isıtıcı Sorunu

Kaplumbağalar için 28 derece sabit sıcaklık gereklidir. Termometrelere gelince anlamış değilim neden öyle yaptığını :S

Uğur Bey civalı termometre en güvenilir olanı. Tavsiyem civalılardan almanız yönünde.
Sıcaklığa gelecek olursak, akvaryumunuz kaç litre ve ısıtıcınız kaç watt?

Şerit yani dışarıdan kullanılan termometreler kullanım açısından daha kullanışlı fakat ölçümlerde bir kaç derece oynayabiliyor.

Aynı zamanda ısıtıcılarda +-1 derece fark edebiliyor.
Civalı termometreye göre sıcaklığı 28 yapan değeri bulup o şekilde kullanabilirsiniz ısıtıcıyı.
Ama 27 derecede de kaplumbağalarınız yaşayabilir.Sonuçta 28 derece ortalama bir değer :)

Teşekkür ederim cevaplarınız için bu arada akvaryum 130 lt ısıtıcı 200 wat. Isıtıcının ayarını bıraz daha yükseltsem daha iyi olur mu sizce

Eğer su sıcaklığı 27 derecede sabitlendi ise o sıcaklıkta yeterlidir.
Ama illa ki 28 derece yapmak isterseniz termometre ile kontrol ederek biraz daha ayarı yükseltebilirsiniz.

Diştan yapişana guvenmeyin.termoketreyi koltuk altiniza koyun 36.5 gibi bir deger cikarsa sorun.yok :) Bu arada yikayipta koyun :)

arkadaslar ısıtıcıyı 30 dereceye ayarlıyorum ama termometre hala daha 27 gosterıyor :S

Anında değişmesini beklemeyin sıcaklığın :D
En azından 1 saat sonra kontrol edin suyu.

:D ama ısıtıcının ışıgı yanıp sondugu zaman suyun ısısını ayarlamıs olmuyormuydu

Siz dedigimi yapar misiniz? Koltuk altiniza koyun ve kac derece cikicak soyleyin.

evet 36 derece gosterdı

ama akvuma koyunca yıne 27 derecede sabıt kaldı ısıtıcı 30 dereceye ayarlı

O zaman derecede sorun yok. Markasi ne isiticinin? Gidin degistirin derim.

şöyle sölim bundan öncekı ısıtıcıda aynı bunun gıbıydı ama onu yaklasık 1 yıl kullandım ve galıba bozuldu dıye gıttım yenısını aldım buda öyle yaptı sorun ısıtıcıdamıdır

Dıştan yapışan şeritli termometreler çok güvenilir sonuçlar vermez. Siz civalı termometrenin gösterdiği sıcaklığa güvenin. Bir de ısıtıcının ışığının sönmesini bekleyin. Isıtıcının kırmızı ışığı sönünce termometreye tekrar bir bakın. Ayarladığınız sıcaklığa ulaşacaktır :)

Isiticiya zaman verin :D Dik kullanin isiticiyi. Yarin sorun devam ediyorsa degistirin

işte bnde su anda kontrol edıyorum ama ısıtıcı 10 dk da bır yanıp sonuyor ama termometre aynı degısmıyor 27 sabıt daha yenı aldım ısıtıcıyı bozukmu acaba :S

Isiticiya zaman verin :D Dik kullanin isiticiyi. Yarin sorun devam ediyorsa degistirin.

Yarına kadar bekleyin. Termostatlı ısıtıcılarda böyle 1-2 derece sapmalar olabilir. Yeni aldıysanız biraz bekleyin bencede.

Geri