Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Sorunu

Alarice

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 gün oldu alalı kapluşumu alalı.Açıkcası öncesinde su hayvanlarıyla ilgili tecrübem yoktu.. Ve petshopun verdiği fanusdaydı.. Kapluşum yemini hiç yemeyince sürekli hareketsiz durunca çok üzüldüm ve derin bir araştırmaya koyuldum dehşete düştüm ben ne yapmışım diye.. Hemen bugun gidip akvaryumunu ısıtıcı filtre gibi gerekli ekipmanları aldım henüz kuru alanım yok bunuda cd kabıyla halledeceğim, çünkü daha akvaryumumu temizleyemedim arkadaşlar konu açma sebebimde bu yanlış birşey yapmak istemiyorum akvaryumumu nasıl temizleyebilirim?ısıtıcımın tamamı mı suyun içinde olmalı? kuru alan hakkında bilgim var, yanlış birşey yapmak istemiyorum arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

arkadaşlarr?

Cvp: Isıtıcı Sorunu

Akvaryumu kaya tuzu, mavi damla ve bulaşık deterjanıyla temizleyebilirsiniz. Deterjan konusunda yorum yapanlar olucaktır. Yalnız temizledikten sonra camlarını süngerle vs bol su ile yıkamanız ve kurulamanız gerekcektir. 1 gün de dışarıda hava alcak şekilde bırakırsanız hiç birşeycik olmaz.

Isıtıcı markanız ne bilmiyorum ama tamamını su içine sokmayın derim ben. Kuru alanıda cd kabından yaptınız mı herşey hallolur

Isıtıcınız tahminimce tüm pet-shoplarda satılan roxinlerdir...
Onları 28 dereceye ayarlayın.
Termometrenin 27-30 arası olması gerekiyor.
Filtre almanız bunun suyu iyice temizlemesi gerekir. Ve bir dip sifornu almalısınız. Kaplumbağa dışkıları dipte bulunur.
Masa lambası da lazım. Kuru alan derecesi sudan 4 derece fazla olmak zorunda. Ayrıca soft lamba almalısınız.
Yemleriniz sera rappy p ve tetro reptomşn ana yem , Sera raffy I veya sera royal ek yem, sera raptilin vitaminli yem de lazım.
Artık havalar soğudu. Güneşlendirmeye çıkarmamanızı öneririm. Maddi şartlarınız el veriyorsa juenpetmarket adlı web sitesinden(güvenilir) sürüngenler %5 uvb oranlı bir lamba alın. Yada floresan alabilirsiniz.
Maddi şartlarınız kısıtlıysa haftada 1 defa yemine devit-3 vitamini damlatılmalı...
Yem yemiyorsa forumda kaplumbağa hastalıklarını araştırabilirsiz...
2 haftada bir bir hortum yardımıyla suyun 1/3 ünü çıkarıp aynı oran kadar su ekleyin. Şu anlık bu kadar söleyim. Başka bir soracağınız varsa sorun.

Pardon unutmuşum ısıtıcınız tamamını suyun içine koymayın. Derim. Akvaryumu tamamen temizlemek istiyorsanız ben önce kaynar suyla iyice yıkadım. Sonra mikropların donması için soğuk su koyup beklettim.

Su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve kuru alan ısıtma lambası olmazsa olmazdır. Bunlardan eksik olanları hemen temin etmelisiniz. Isıtıcının kafa kısmı su dışında kalacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Zaten ısıtıcı kutusunda nasıl konumlandıracağınız yazar.
Akvaryumu sıcak su ile iyice ovalayarak durulayın. İçiniz iyice rahat etsin derseniz su doldurup kaya tuzu ekleyin. Bu şekilde bir gece filtre açık bekleyin. Ertesi gün suyu komple değiştirip tekrar filtrelemeye başlayın, tabi ısıtıcı uygun değerde açık olmalı. Akşamına kaplumbağayı içine koyabilirsiniz. Hangi mikrobun kaç derece soğuk suya dayandığını bilmek zor. Bu sebeple soğuk su yöntemi mikrop ölümünde kesinlik vermez. Mavi damla bunun için gerekli değildir. Deterjan kullanımına kesinlikle karşıyım. Bahsettiğim gibi kaya tuzu yeterli olur.
Yem, vitamin, kalsiyum desteği konusunda ilgili konuları okumanızı öneririm. Oranlar ve uygun ürünler önemlidir.

peki kendi topladıgım tasları akvaryumuma koymam bir sorun cıkarırmı

Doğal taş ise beton kalıntısı yok yada direk beton değilse sorun yok. Tabi koymadan önce iyice kaynatmak gerekiyor.

Geri