Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı, UVB lamba, filtre nasıl kullanılır?

kaqlumbagaci31

Bronz 4 Üye
Merhaba, ben daha önce bilgisizce kaplumbağa beslemiştim ve öldü. Şimdi anladım ki yalnız yaşayamıyorlarmış. Bende bu sefer 2 tane aldım ve akvaryumda beslemeye başladım. Birkaç hafta oldu ve ben ısıtıcı, filtre (iç dış) UVB lamba hakkında bilgi istiyorum. Örneğin ısıtıcı ne yapar? UVB lamba ne iş görür? Filtre iç mi olmalıyım dış mı? Filtre nasıl ve nereyi temizler? Bu sorularıma cevap verir misiniz?

Cvp: Isıtıcı, UVB lamba, filtre nasıl kullanılır?

Isıtıcı suyu ısıtır.Sizin de bunu 28 dereceye ayarlamanız uygun olur.Yanına bir termometre alırsanız suyun ısısını görebilirsiniz.Filtre ise suyu temizler.İç filtre dipteki pislikleri vb.arıtarak filtrenin içine gitmesini sağlar.Filtreyi 3 günde bir temizlemeniz doğru olacaktır.100 litre bir akvaryum için iyi bir filtre lazımdır çünkü kaplumbağalar iyi dışkılayıcılardır.UVB lamba ise güneşışığı verir.UVB D3 vitamini sentezleyerek kabuğu sertleştirir.UVA ise normal güneşışığı verir.UVC ise zararlı olandır ki bunun insanlara bile zararı vardır.

Ayrıca uvb ısı vermez. Arkadaşımızın bahsettiği görevi görür. Kuru alanı ısıtmak için ayrıca ısınma lambasını almak gerekir.

Dış filtre ile hem mekanik temizlik yapılir hem biyolojik döngü sağlanır. Seramik, bioball, sünger ve elyaf mekanik temizliğe yarar. Zelolit, lav taşı ve substrat biyolojik döngü sağlar. İlk kurulumda bir ay aktif karbon kullanılabilir. Bahsettiğim ürünlerin tümü aynı anda kullanılmak zorunda değildir. Aynı görevi yapanlar vardır. Kirli suyun ilk girdiği yerden (ki bu genelde alt taraftır) başlayarak seramik, sünger, zeolit ve substrat aralarına elyaf konarak dizilir. İlk kurulumda bir ay substrat yerine karbonu koyup değişimden sonra komple su değişimi, hastalık, ölüm olmadıkça bu çeşitlilikle gidilebilir. Biyolojik olanları İki ayda bir malzemelerin üçte birini, senede birde komle yenileyerek sistemi uygun şekilde tutabilirsiniz. Mekanik olanları akvaryum suyu ile yıkamak yeterlidir.

Not: Zeolit amonyak ve nitrat artışını engeller. Substrat yararlı bakterilerin barınmasına faydalı olur.

Teşekkürler, ama iyi iç filtre lazım derken bir marka verebilir misiniz?

Eheim iç ve dış filtrede en önde giden markadır. Özellikle sessizliği iyi ama dış filtrenin avantajı bahsettiğim gibi başkadır.

Geri