Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Spunky' Alıntı:Merhaba,
Bu haftasonu iki yavru kaplumbağa almayı düşünüyorum. Babam daha önce senelerce balık besledi ve ısıtıcıyla ilgili yaşadığı kötü olaylardan sonra ısıtıcı hiç kullanmadı. Çocukken hatırlıyorum Bir keresinde ısıtıcı bozulup balıkların haşlanmasına neden olmuştu, bir kere kısa devre yaparak yangın çıkartıyordu. Babam daha sonra yeni aldığı yavru lepisteslerde hiç ısıtıcı kullanmadı.Balıklar öyle yaşamaya alışmışlardı. Burada okuduklarımdan sonra ısıtıcının şart olduğunu anladım. Fakat kafamda bir kaç soru var.
- Isıtıcılarda hala böyle sorunlar yaşanabiliyor mu? (yangın çıkarma yada aşırı ısıtıp hayvanların haşlanmasına sebep olma gibi)
- Diyelim ki elektrikler bir iki saat kesildi ve kombi de çalışmıyor. Kaplumbağalarım sıcağa çok alıştıkları için bu sürede suyun soğuması onları kötü etkilemez mi?
- İlk aldığım günden evin ısısına alıştıramaz mıyım?
- Kuru alanın ışığı her zaman açık olmalı mı? Gündüz dışarı çıktığımda o ışığı da mı açık bırakmam gerekiyor? (sanırım kışın şart oluyor bu)
Sorularım belki biraz komik gelecek ama bu siteyle tanışana kadar hiç fikrim yoktu kaplumbağa bakımının bu kadar ciddi olduğuyla ilgili. Okudukça hem panikledim hem de daha çok heveslendim. Yardımlarınınz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Spunky' Alıntı:Cevap için çok teşekkür ediyorum. Ev ısısına alıştırmaya çalışmamak gerektiğini çıkardım. Herşeyi tam olsun ilk günden itibaren. Krallar gibi yaşasınlar, saatlerce onları izlerim :smile: