Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı ve Filtre Tavsiyeniz

ulfet931

Gümüş 4 Üye
Tekrardan merhabalar. Bu kaynaktan bu nadir konuda doğru bilgiye ulaşmak çok güzel.

Ben akvaryumumun siparişini verdim, 3-4 gün içinde elime ulaşacak.
Akvaryumumun ölçüleri 50x40x30, bu yıl için bu akvaryumda(paludaryum olacak) kalacaklar. Bu da 60L'ye tekabul ediyor sanırım.

Akvaryumum geldiğinde hemen sistemimi kurmak istiyorum. 30-40 TL arası bir bütçem var.

Isıtıcı + Filtre alacağım fakat marka ve kalite konusunda hiçbir bilgim olmadığı için soluğu burada alıyorum. Fakat ricam, önereceğiniz marka ve mümkünse markanın modelini öneriniz. Bilmediğim için, "kurnaz satıcı"ya kurban gitmek istemiyorum.

Teşekkürler.

Aksesuar ve ekipmanlar kategorisine taşındı./tubidik

Markanın Pek Bir Önemi Yok 2-3 Petshopa Danışın 30 Tl Ye İşi Bitirirsiniz ( Akvaryum Hariç 30 Tl ) :) ..

Esen Kalın ve Unutmayın Markanın Önemi Yok...

Atman,Sera,Tetra ısıtıcılar çok kalitelidir.Bunların 3'ünden birini alırsanız model pek fark etmez :)

ben 50 tl ıstıcıyı 25 aldım biraz pazarlığa dayanıyor iş :)

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

Marka fark etmez diyorsunuz, bu anlaşılmıştır.

Peki filtre olayını ne şekilde çözmemi tavsiye edersiniz? Artık kaçlık oluyorsa ya da iç/dış hangisi daha kullanışlı olur acaba bu konuda da fikrinizi almak isterim.

Akvaryum litresinin 9-10 kat daha fazla litre temizleyebilen bir filtre olmalı.
Dış filtre tavsiye ederim.İç filtreden çok daha iyidir.Büyük akvaryumlar için kullanılır.
Atman,Eheim gibi markalar güvenilirdir.

Akvaryumumu camcıda kestirdim. 50 boy(y), 30 en(y), 40 yükseklik(d) ölçülerinde.

20 TLye akvaryumu aldım. Şu an kuru alan işini nasıl kotarırım diye düşünüyorum.

20 TLye Atman 100W ısıtıcı siparişi verdim. Filtre bir arkadaşımın hediyesi olarak yarın gelecek. Şu anlık tek pürüz, kuru alan. Silikon kullanarak bir kuru alan yapmak istemiyorum, şimdilik aklıma daha iyi bir fikir gelene kadar taşlarla bir sistem kurmak istiyorum ki şöyle:

Ekli dosyalar

• ulfet931.jpg
    ulfet931.jpg
    86.6 KB · Görüntüleme: 107
ulfet931' Alıntı:
Akvaryumumu camcıda kestirdim. 50 boy(y), 30 en(y), 40 yükseklik(d) ölçülerinde.

20 TLye akvaryumu aldım. Şu an kuru alan işini nasıl kotarırım diye düşünüyorum.

20 TLye Atman 100W ısıtıcı siparişi verdim. Filtre bir arkadaşımın hediyesi olarak yarın gelecek. Şu anlık tek pürüz, kuru alan. Silikon kullanarak bir kuru alan yapmak istemiyorum, şimdilik aklıma daha iyi bir fikir gelene kadar taşlarla bir sistem kurmak istiyorum ki şöyle:

Kuru Alan En Basit İştir Bakın ''ulfet931'' Öncelikle Kuru Alanın Tam Olarak Nerede Olmak İstediğini Belirleyin Ve Camcıya Gidin O Boyutlarda Cam Keserek Slikonla Yapıştırın Üzerine Kaymamaları İçin Halıların Altına Koyulan Plastik Bezden Koyun Ve Üzerine Küçük Çakıl Taşları Ekleyin Ve Kuru Alanınız Hazır :)

Güzel söylüyorsunuz ama önceki mesajda da belirttiğim gibi, silikon ile tutturmak istemiyorum kuru alanı. Ben de biliyorum, cam keserek silikonla yapıştırmayı. Dolayısıyla verdiğiniz cevabın benim için bir faydası yok.

Bir kullanıcı şu şekilde bir taş kullanmıştı, kimdi hatırlamıyorum. Bu tür bir taşı nereden edinebilirim acaba?

Ekli dosyalar

• aa_turtle05.jpg
    aa_turtle05.jpg
    61.8 KB · Görüntüleme: 119
furkan54ozan
birşey sormak istiyorum, bizim gibi acemilerin sorularından bıkmadıysanız :)
iki su kaplumbağam için 35 lt lik akvaryumda iç filtre kullanıyorum ve üç günde su berbat oluyor. Dün de yardımcı olmuştunuz ama atman ın bir sürü modeli var hangisini kullanayım? ve de 100 tl ve üzeri fiyatları var. Bir üyenin tavsiyesiyle gördüm evcilal.com da Resun Cyclone External Filter CY-20 Mini Dış filtre şu an 30 tl bu işe yarar mı?
Kendi düşüncem şu ki en azından 15 gün dayansın suyun temizliği diye masraftan kaçmam. Ucuz alıp sonra sıkıntıya düşmek istemem ama aynı işi gören daha hesaplı bir ürün varmıdır?

30 TL olabilir ama temizleme litresi azdır.
Kendi akvaryumunuzun litresinden en az 9-10 kat daha fazla litre temizleyebilen bir filtre almanızı tavsiye ederim.
Böylece daha yavaş kirlenecektir...

Geri