Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcım bozuldu.pet şişeden yapabilirmiyim?

sacitakıncı

Bronz 4 Üye
arkadaşlar 2hafta önce 15tl ye ısıtıcı aldım 2gün önce bozuldu ben de geçici olarak suyu nasıl sıcak tutarım diye sitede araştırma yaptım ve pet şişenin içine kaynar su koyup kapağını delip vantuzu o deliğe geçirip akvaryumun dibine yapıştırmalıymışım ben de bunu denedim ama pet şişenin içindeki su her 2-3saatte bir soğuyor yanlış birşey mi yapıyorum :D Teşekkürler

Cvp: ısıtıcım bozuldu.pet şişeden yapabilirmiyim?

Tabiki sürekli suyu ısıtmaz iseniz su bir süre sonra soğur. Oda sıcaklığına erişmeye çalışır. Isıtıcı önemli bir ekipman. İhmal etmeden yenisini almanızı öneririm.

Tanrı daha soğumayan suyu çıkartmadı :D
Doğal olarak soğucak tabii ki su. Soğuduğunda da değiştiriceksiniz :)

tabikide soğuyacak ama bu 2saati bulmuyo araştırdığm yerde 1ayda bir değiştireceksiniz diyordu :)

Kaplumbağanızı hasta etmeyin, hemen bir yenisini alın. Kaloriferin üstüne koymak, yada arada bir sıcak suyla değiştirmek olmaz.

sacitakıncı' Alıntı:
tabikide soğuyacak ama bu 2saati bulmuyo araştırdığm yerde 1ayda bir değiştireceksiniz diyordu :)

Araştırdığınız yer doğru bir bilgi vermemiş. Sürekli sıcak su sirkülaysonu olmadan dediğiniz mümkün değil. Sürekli sirkülasyon yapacak bir düzenek kurmakta en iyi ısıtıcıyı almaktan pahalı olacaktır. Bu durumda en uygun çözüm ilk fırsatta ısıtıcı almaktır. Aksi halde bu yöntem sürekli sıcaklık değişiminden ötürü canlıyı hasta edecek. Oda sıcaklığında ısıtıcı alana kadar bekletmeniz daha mantıklı.

Max 30 dakika sabit tutuyor. sonra düşüyor sıcaklığı...

Hatta onun süresi bile oda sıcaklığına bağlı değişir. Misal oda ısısı 24 iken 30 dakika sabit tutarsa, oda sıcaklığı 15 olduğunda bu süre 20 dakikalara düşer.

Geri