Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcım kirletiyor

darth vader

Bronz 5 Üye
arkadaşlar bu normal mi bilmiyorum ama ısıtıcımın etrafı jölemsi oluyor.sanırım ninjamada bulaşıyor.emin değilim bulaştığına ama.bu neyden kaynaklanıyor acaba?

Yosun olabilir çünkü bende de var camlarda veya akvaryumun içerisinde duran başka şeylerde de var mı? Taş, akvaryumun iç camı vs.?

kesinlikle o jolemsi şey yosundur ve temizlikle ki özellikle iç filtreyle alakalıdır ..

Yeni bir bakış açısı da benden olsun :D
Yosun değil o jölemsi şey.Ben 5 aydır büyük akvaryumda ki ısıtıcının vantuzlarını temizlemedim.Üstünde katman şeklinde saydam bir tabaka oluştu.
Ama akvaryumda yosun oluşumu yok kesinlikle.Tahminim pisliklerin orada tutunarak oluşturduğu bir yüzey.

zencefil' Alıntı:
Yosun değil o jölemsi şey.Ben 5 aydır büyük akvaryumda ki ısıtıcının vantuzlarını temizlemedim.Üstünde katman şeklinde saydam bir tabaka oluştu.
Ama akvaryumda yosun oluşumu yok kesinlikle.Tahminim pisliklerin orada tutunarak oluşturduğu bir yüzey.

Her zamanki gibi farkını ortaya koydun:D

zencefil' Alıntı:

evet evet böyle bişey.yosun değil.sadece ısıtıcının etrafında ısıtıcının plastik kısmında oluyor.yosun falan yok
.suyun üstünde yağ gibi tabaka oluyor hafiften.
ben dün temizledim suyunu değiştirdim sabah yine aynıydı.
ısıtıcı çalıştığında yapıyor.bişeyler yayıyor.
neden oluyor onu anlamadım
yani pislikten de değil çünkü temizlediğimin ertesi günü tekrar oluyor.ayrıca ninjamın alt boyun kısmında deri değişmesi var sanırım fakat bu jölemsi şeyde olabilir mi acaba?
ne yapayım :S???

Pakize bu değişik olan şeyi yiyor :D:D
Temizlemeye gerek yok bence :D
Akvaryumun içindeki vantuzların hepsinde var bu.Deri değişimi olmasa da oluşuyor.Ama ne olduğunu bilmiyorum.

Suyun üstünde ki yağ tabakası verdiğiniz yemlerden, vitaminlerden kaynaklı bir durum.Yemleri ve özellikle vitaminleri başka bir kapta verirseniz bu tabakanın oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Cvp: ısıtıcım kirletiyor

çelik ısıtıcı kullanıyorum ve çeliğin üzeri beyazladı galiba kireç oluştu nasıl temizlemeliyim bilgisi olan var mı

Çeşme suyu kullanıyorsanız kireç olma ihtimali yüksek. Ancak dışkı ve yem artıklarının suda bıraktığı hafif yağlı bir tabaka da olabilir. Yumuşak bir bezle ılık suyun altında temizleyebilirsiniz.

eminemre' Alıntı:
Çeşme suyu kullanıyorsanız kireç olma ihtimali yüksek. Ancak dışkı ve yem artıklarının suda bıraktığı hafif yağlı bir tabaka da olabilir. Yumuşak bir bezle ılık suyun altında temizleyebilirsiniz.

evet çeşme suyu kullanıyorum elimle temizlemeye açlıştım da sertleştiği için temizleyemedim

Geri