Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcım patladı ama bir sorunum var

hümeyraa

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaslar gece bir sese uyandım ses ısıtıcıdan geliyordu lambasının yanıp söndügünü garip sesler cıkardıgını gördüm anında fişi cektim o anda maddi kaybı hiç düsünmedim tek düsündügüm kaplusumdu Allah a binlerce kez sukrolsun kaplusuma bise olmadı. ama bildiğiniz gibi kaplumbagam yeni düzeldi yeni ısıtıcım aksama dogru gelecek bu sure zarfında kaplumbagmı nasıl sıcak tutacagım. Bulundugum sehirde hava suanda buz gibi. günes bile yokki suyun içinde gunese koyayım. Ne yapmalıyım kaolumbagamın rahat etmediğini gözlemliyorum. Cok endiseleniyorum acaba ısıtıcı patladıgında bir sorun olusmusmudur kaplumbagamda. Kesik falan yok hayvanda ama dha bir cansiz zaten hemen sudan cıkardım yardımlarınızı bekliyorum

Cvp: Isıtıcım patladı ama bir sorunum var

Üzerini havlu ile kapatın nefes alcak yer bırakın en azından nemi ve sıcaklıgı içerde tutar. Düzenli olarakta akvaryuma ılık su ekleyin..

Plastik pet şişelere sıcak su ekleyip ağzını sıkıca kapatıp akvaryuma koyarsanız belki biraz etkisi olur tabii 2-3 saatte içindeki suyu değiştirmek gerekir. Su seviyesini indirirseniz az suyu sıcak tutmak daha kolay olur akşama kadar. Tabii bu sıcak/ılık su eklemelerde derece ile mutlaka kontrol etmelisiniz.

Merak etmeyin akşama kadar dayanabilir.
Kuru alan ısıtma lambasını açık tutun bir de akvaryumun üzerini havlu gibi bir şeyle örtün.Bu sayede sıcaklığı biraz daha yüksekte korumuş olursunuz.

Tesekkür ederim bende dereceli olmayan bir ısıtıcı vardı onu taktım ama o cok ısıtmıyor suyun sıcaklıgını 2 3 derece artırıyor. lambayıda actım ustunude havlu ile orttüm nefes alacak sekilde.

Geri