Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcım :(

ayşe61

Bronz 4 Üye
Ya arkadaşlar ben ısıtıcı aldım 100 w
calısıyo ama 5dk ısığı yanıyo cok az ısıtıyo sonra sönüyo :( sonra elimle uğrasyrum braz ısıtıcıyla tekrar yanıyo sonra geri sönüyoo bozukmu .(

Cvp: Isıtıcım :(

Suyu ısıttığı için ışığı sönüyor. Suyu ısıttıktan sonra ışığı hiç yanmıyor mu? Hep mi sönük kalıyor?

Ya suyu doğru düzgün ısıtmıyoki ısıtsa tamam ama ısıtmıyo cok hafif ılıklastryo ama 28drce dğl ayarladm 29 drece yaptm gene ısıtmıyo .(

O zaman ısıtıcıda bir sorun var. Yeni aldıysanız değiştirin.

Hemen 28 dereceye getirmez maalesef, yavaş yavaş ısıtır. Suyun normal değere oturması bir günü alabilir. 1 gün boyunca gözlemleyin eğer ısıtmıyorsa değiştirin.

Don saat 6 gibi aldım taktım su hala 28 drece olmadı. Elmde oynadğmda ısığı yanyo brazck ısıtyo geri sönüyo internetten arastrdm akıntı azsa kapanır otomatk dyo okadar fitrenin yanınada getrdm yok yok ısıtmyo :mad: alıp pet shopcunın gözone sokucam yarın

Umut ama 5 dk ışığı yanıyormuş sonra sönüyormuş bir daha da yanmıyormuş ben arkadaşın dediğinden bunu anladım? Eğer öyleyse bozuk.

Bir gündür böyle ise götürün o zaman. Markası nedir peki?

Jadeite' Alıntı:
Umut ama 5 dk ışığı yanıyormuş sonra sönüyormuş bir daha da yanmıyormuş ben arkadaşın dediğinden bunu anladım? Eğer öyleyse bozuk.

Yeşim gecen gün 100 w rs electircal aldım, dediğim gibi oldu. Gün içinde ara ara 5 10 dk çalışıp suyu 28 dereceye anca getirdi. Bu çin malı ısıtıcılar genelde kalibresiz oluyor ondan dedim :)

Aquarium heart yazıyor üstünde kutusunu attım. Yarın olsun ya yarın var ya öldrücem o adamı.

Tamam anladım Umut:) Ama arkadaşın ısıtıcısı hala yeterli ısıya ulaşmamış galiba. Termometreniz civalı mı? Kesin biliyormusunuz su sıcaklığını?

Hayır kesin bilmiyorum ama diğer patlayan ısıtıcım daha cok ısıtıyodu suyu bu ona göre ck soğuk

Termometreniz yoksa sıcaklığı anlamak zor. Vücut sıcaklığınıza göre sıcaklığı hissetme hassasiyetiniz değişir. Termometre edinmeniz de fayda var.

Bencede civalı bir termometre alıp su sıcaklığını ölçün. Kesin değeri siz elinizle ölçerek anlayamazsınız.

Geri