Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcımı güneşmi

dogan11

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben ısıtıcı almadım ve almayıda düşünmüyorum onun yerine güneş alan bir yere koydum hem güneş alıyor hemde gölgelik yeri var.
Şuan gayet mutlu gözüküyorlar ve su sıcaklıgı normal.
Ben böyle daha dogru buluyorum çünkü bu hayvanlar dogada ısıtıcıyla yaşamıyor güneş ısığı alıyorlar.

Cvp: ISITMA

Akvaryumun sıcaklıgı 28 derece sabit olmalıdır. Isıtıcı şart
Ayrıca tamamen büyük harflerle mesaj yazmak yasaktır.

Bilmiyordum bi daha olmaz.
Güneş ışığı daha yararlı bu hayvan doğada akvaryumcuya gidipte ısıtıcı almıyor herhalde

Ben kaplumbağanızı güneşlendirmeyin demiyorum.
Doğada olmadıgı sürece ne yaparsanız yapın aynı olmayacaktır.
Kaplumbağa akvaryum ideal ısısı 28 derecedir.Bunun içinde ısıtıcı gerekir.

İyi günler

Cvp: Isıtıcımı güneşmi

ısıtıcı şart sukaplumbağalaru sıcak iklim hayvanlarıdır ve su sıcaklığınızın 28 derece olması gerekir. Güneşlenme başka bir işlemdir...

E ona bakarsanız göllerde yaşayan kaplumbağalar kış uykusuna da yatıyor, sonra uyanıyor. Ancak evcil olanlar kış uykusuna yatarlarsa ölürler? Siz o canlıya doğa simülasyonu yapayım diye iyi niyetle yapıyor olabilirsiniz ancak en iyi ihtimal kışa kadar dayanıp kışın hasta olup ilkbaharda ölmesi olur. Isıtıcı kesinlikle gerekli, mutlaka bir ısıtıcı alın.

ben almayı düşünüyorum hem ısıtıcı almayınca kaplumbağa ölür diye kesin bi bilgi yok

Ben bununla ilgili bilgiyi size dün vermiştim. Güneşlendirme farklı ısıtıcı almak farklı. Gündüzleri güneş alabilir. su sıcakta olabilir. Ama tekrar belirtiyorum gece ile gündüz sıcaklığı arasındaki fark kaplumbağanızı hasta edebilir!!! Ama hala ısıtıcı almamakta ısrar ediorsanız o sizin bileceğiniz bişey.

dünde söyledim gerekli bilgiyi verdim risheng marka 50 watt ısıtıcı işinizi fevkalade görür. Fiyatı 10-15 TL civarında. En uygun fiyatı olan ısıtıcı budur.

nerede bulabilirim söylermisiniz

Isıtıcı fiyatlarına sponsorumuz otuz.com dan bakabilirsiniz.

Ya da daha fiyata bulursanız ısıtıcı 2.el falan o da olabilir.

Akvaryumcular 2. el satarlar mı bilmiyorum. Sen ikinci el ısıtıcılara internetteki alışveriş sitelerinden bir bak istersen. Kafana göre bulursun belki.

ben gözümle görsem daha iyi olur

ok siz yinede bir sorun akvaryumculara.

Kamlumbağanızı doğada mı buldunuz? Onu nasıl gidip petshoptan veya akvaryumcudan aldıysanız, onun için gerekli her malzameyi de o dükkanda veya benzeri bir başkasında bulabilirsiniz.
Isıtıcı olmadan olmaz. Gece gündüz sıcaklık farkı hayvanın dengesini bozar ve mutlaka bir gün hastalanmasına sebep olur. Üstelik kışın ne yapacaksınız? Suyun ısısı her zaman ortam ısısından düşük olur. Hele gece daha soğuk olur. Suyu kaynatıp akvaryum suyuyla karıştırıp ılıştırmak çare olmaz. Çünkü su bir süre sonra buz gibi olacaktır.
Evet, kaplumbağa beslemek biraz masraflı bir iştir; ancak, onu alıp evimize getiriyorsak bu masrafları göze almamız gerekir. Aksi halde bu hayvana eziyet etmekten başka bir şey değildir.
Isıtıcınızı alın, vantuzlarla akvaryumun camına tamamı suyun içinde kalacak şekilde tutturun. 26-28 dereceye sabitleyin. siz de rahat edin, o da.
Umarım sevimli kapluşunuzla birlikte uzun yıllar geçirirsiniz, sevgiler.

Geri