Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcının Üstüne Çıkıyorlar

FtrU

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar henüz akvaryum alamadım ama inşallah 1 aya kadar alacağım.
Kabın içine ıstıcı koydum 10 wattlık. Suyu sabit sıcaklıkta tutuyor. Fakat tosbişlerim pek bi yaramaz ve hareketliler:133: ıstıcının üstüne çıkıyorlar. Pek rahatsız olmuyor gibi gözüküyor. Fakat bazen ısıtıcıya kuru ellediğimde elimi yakacak derecede oluyor. Acaba bu ıstıcının üzerine çıkmaları zarar verirmi onlara. Yineliyorum hiçbirşey olmuyormuş gibi çıkıyolar üstüne.:ff:
Edit: Kuru alanda ıstıcı olmadığı için oraya çıkmıyorlar. O yüzden olabilirmi?

Cvp: Isıtıcının Üstüne Çıkıyorlar

1.Benimkilerde ısıtıcının üstüne çıkıyolar.Birşey olmaz canları yansa çıkmazlardı:)
2.Evet kuru alanın üstüne spot lamba tutmalısınız 33 derece olmalı.

Peki teşekkür ederim. Akvaryumla beraber alıcam hepsini. Bi 50 tl gözden çıkardım. :)

ısıtıcıyı kuru bir yerde fişe takılı çalıştırırsanız eğer elektrik kaçakları söz konusu olabilir. Ayrıca suya koyduğunuzda da patlama riski artar.

Isıtıcıya karşı merak hemen hemen bütün kaplumbağlarda var :)

Kuru alan için normal bir masa lambasına soft ampul takarak idare edebilirsiniz :)

Peki olduki ıstıcı patladı tosbişlerime ne gibi zarar verebilir?

Isıtıcının tamamı veya üzerinde bulunan ibareye kadar su içerisinde se patlama gibi bir durum söz konusu olmaz.

Eğer patlarsa ki cam parçaları, elektrik kaçağı kapluşlarınızın ölümüne neden olabilir.

iyi markaların ısıtıcıları korumalı oluyor patladığk an elektriği kesiyor. Ben iki defa patlattım fiş takılı iken elimi de soktum.

Markası toros iymidir?

Toros markası iyi degil.Bendede var eski olan küçük akvaryumumda kullanıyordum.İyi Markalar dedikleri:Eheim Jagger,Sera,Tetra gibi markalardır.

Toros termostatsız bir ısıtıcıdır, güvenlik ve kalite açısından piyasada daha kötüsünü bulamazsın sanıyorum. 10 -15 lira verip en azından Roxin 50 w öneririm size.

Tamam teşekkür ederim. Şimdilik idare ediyorum. 1 aya kadar akvaryum alacağım o zaman alayım dediğiniz markayı.

Geri