Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcısız bir Akvaryum

Egecan

Bronz 2 Üye
arkdaşlar ben her eve giderken bi çay bahçesinden geçiyorum oranın sahibinide 6 tane kaplumbağsı var baya büyük bir akvaryumda bakıoyr ama sadece filtre var ısıtıcı yok tam tamına 9 yaşında ve balıklarda var yanında pek ilgilenmiyor gibi duruyor ama balıklar daha yeniymiş 1 ay olmuş yani yiyebilirler nasıl olabilir bunun nedeni nderir sizce arkdaşlar ?

ısıtıcsız bir kaplumbağa yaşayabilirmi yaşarsa ne kadar yaşayabilir ?

Şimdiden herkese teşkürler

RE: Isıtıcısız bir kaplumbağa

anlamadım ama baya salıklılar ve 9 yaşındalar nasıl olabilir ki
evet arkaşlar bu konuya bir yorum getirecek bi arkdaşımız yok mu?

bu kaplumbagadan kaplumbagaya degisecek bir olay .mesela gecenlerde bir konu okumustum baska bir forumda 17 yasında kaplumbaga o plastik ölüm fansularında beslenmiş ardından içinde ısıtıcı filan olmayan bir kaba koymuşlar kaplumbaga ilk defa hastalanmış.oda bir tür mantar ...yani diyecegim kaplumbagadan kaplumbagaya degisen bir olaydır....

cemoli12345' Alıntı:
bu kaplumbagadan kaplumbagaya degisecek bir olay .mesela gecenlerde bir konu okumustum baska bir forumda 17 yasında kaplumbaga o plastik ölüm fansularında beslenmiş ardından içinde ısıtıcı filan olmayan bir kaba koymuşlar kaplumbaga ilk defa hastalanmış.oda bir tür mantar ...yani diyecegim kaplumbagadan kaplumbagaya degisen bir olaydır....

bence kaplumbağlarda bir hastalık var ısyla alkalı değil bazılarında oludğu için ölüyor bazılarında lmadığı için uzun sğre yaşıyor
sizce arkdaşlar ?

ayne sıs düşük oldumu biraz erken ısı yüksekese biraz geç ama haslaklık varsa elinde sonunda ölcek gibi geliyor bence bunları bile bile hastalatıyorlar ölsünler tekrar alsınlar diye sadece para ticereti aslında yapuılammalı

benim küçükken baya bi kaplumbagam olmusdu...tabii akvaryumda filan bakılması gerektiğini bilmiyordum...kaplumbagalarıma mavi damla almadığım zaman 2-3 ay içinde ölüyorlardı...acaba senin dedigin gibi kaplumbagalara bir mikrop filan asılıyor olabilirler mi???

Egecan' Alıntı:
cemoli12345' Alıntı:

bence kaplumbağlarda bir hastalık var ısyla alkalı değil bazılarında oludğu için ölüyor bazılarında lmadığı için uzun sğre yaşıyor
sizce arkdaşlar ?

Biri ölmedi diye hepsini böyle yapamayız...

bimiyorum ki yumurtadan çıkınca ne yaptıklarını malesef bilmiyoruz :)

benim en çok merak ettiğim sudur kaplumbagalarla ilgili ;su kaplumabagaları yumurtadan cıktıgında bir bıcagın ucu büyüklüğünde oluyorlarmış...nasıl oluyorda diger canlılara yem olmuyorlar acaba küçüklerinde karada mı yasıyorlar???

O kaplumbağa ısıtıcısız yaşıyor diye evet ısıtıcısız da yaşanabiliyor şeklinde düşünmek çok yanlış.

Egecan' Alıntı:
ama onlar nasıl yaşoyki nasıl açılayacaksınız acaba

1-Kimse size açıklama yapmak ''zorunda'' değil.Bu yüzden ''nasıl açıklıycaksınız acaba'' şeklinde sormayın
2-O kişiler kaplumbaga beslemiyor şu an.Sadece ''Kaplumbagaya Eziyet Çektiriyor!''.

furkan54ozan' Alıntı:
Egecan' Alıntı:
ama onlar nasıl yaşoyki nasıl açılayacaksınız acaba

1-Kimse size açıklama yapmak ''zorunda'' değil.Bu yüzden ''nasıl açıklıycaksınız acaba'' şeklinde sormayın
2-O kişiler kaplumbaga beslemiyor şu an.Sadece ''Kaplumbagaya Eziyet Çektiriyor!''.

tamam olamayabilirler ama burası bir bilgi paylaşım formu değil mi benden nasıl açıklayacaksınız diye soruyorum burada bir yanlışlık yok gibi geliyor bana :)

Burada kimse yardım ediyor diye para almıyor.
İnsanlar faydalansın diye bilgi paylaşılıyor.
Karşılıksız size yardım ediyoruz.
Emir eder gibi söylemeniz bana göre çok yanlış

emir vermedim nasıl açıklayacassınzı acaba neddim yani meretktan anladınız mı ? ama genede özrü dilerim yanlış bi şey yaptıysam ama yapmadım bence

Egecan' Alıntı:
emir vermedim nasıl açıklayacassınzı acaba neddim yani meretktan anladınız mı ? ama genede özrü dilerim yanlış bi şey yaptıysam ama yapmadım bence

Yazış biçiminizden dolayı yanlış anlamış olabilirim.
Özür dilerim.

önemli değil herkes hata yapabilir yeni konular açtım onlar hakında sizinde yorumlarınızı bekliyorum
iyi forumlar

olabilir kaplumbağa şanslıdır yaşamıştır ama kesinlşkle ısıtıcısız bakılması yanlış bi şeydir yapılmamalıdır :)

Geri