Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcıyı yere koydum ?

alperkilic

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar ısıtıcıyı düz koyamıyorum su seviyesi çok yüksek değil bende yere koydum acaba üstünden geçerken birşey olur mu kaplumbağalara ?

f793x.jpg

Not: Su seviyesi resimdekinden biraz daha fazladır. taşın altına birşey koydum ortada ada gibi oldu rahatlıkla çıkabiliyorlar..Ve merak ettiğim diğer soru benim ısıtıcım 28 e sabit ayarlı yani 28 derece ideal mi ?

Cvp: Isıtıcıyı yere koydum ?

Su seviyesini max. ulaştırmalısınız. o zaman ısıtıcıyı yerleştirin. 28 derece ideal. Su seviyesini yükseltince videodaki gibi bir kuru alan yapın ama daha büyükçe. Ve bir filtre edinin. Kolay gelsiin. :) http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ

28 derece idealdir fakat bazen ısıtıcılar daha fazla ısıtıyor termometre kullanmanızı öneririm bazı ısıtıcılar yatay kullanılabilirken bazı ısıtıcılarsa nedense yatay kullanınca bozuluyor kutusunda resimli şekilde vardır aslında hangi şekillerde kullanıldığına dair sus seviyesini artırmanızı öneririm benim akvaryumda şuan 30 litre su var fakat kıştan sonra 200 litre düşünüyorum daha rahat yüzsünler,yaşasınlar diye

Siz ne yaptınız? 5 tane res var orda farkında mısınız? Şuanda minimum 300 litre su olması lazım akvaryumda. keşke yeterli ortamı sağlamadan edinmeseydiniz resleri. Filtre, büyük bir kuru alan, ısıtıcı lamba, uvb lamba bunların olması lazım akvaryumda. Şuan iki kaplumbağaya ölüm kabında bakmak gibi olmuş.

Biohazard' Alıntı:
Siz ne yaptınız? 5 tane res var orda farkında mısınız? Şuanda minimum 300 litre su olması lazım akvaryumda. keşke yeterli ortamı sağlamadan edinmeseydiniz resleri. Filtre, büyük bir kuru alan, ısıtıcı lamba, uvb lamba bunların olması lazım akvaryumda. Şuan iki kaplumbağaya ölüm kabında bakmak gibi olmuş.

Res mi ? türlerini tam bilmiyorum yeniyimde biraz. su seviyesini arttırdım. bir kaç güne daha büyük bir akvaryum alıp ona geçirecem filtreyi falan ona göre alacam bekliyorum şuan.
Şuan nasıl olmuş sizce ?

67342012-10-24-322.jpg

f7cf8.jpg

şuan tabiki güzel ama şuan

canpet.com du heralde istanbul içi 200 litre akvaryum 65 tl gayet ucuz 200-300 litre akvaryum almalısın hep böyle küçük kalmayacaklar :) filtre kuru alan lambası uvb lamba çeşitli kaliteli yemler almalısın

İstanbulda oturmuyorum malesef . ama büyütecem yakın zamanda. yarın kuru alan için daha güzel bir şey yapacam daha geniş olacak. ısıtıcıyla ilgili sorunum var sanırım. 28 e ayarlı sabit ama akvaryum derecesinde 32 falan yazıyor.sorun olur mu acaba ?

tabiki önemli olan ısıtıcı ayarı değil su sıcaklığıdır su sıcaklığı 28 dereceye inene kadar düşürün ısıtıcı ayarı su 28 derece olduğunda ısıtıcı ayarı öyle klasın meselaben 24 dereceye getiriyorum su 28 derece oluyor sizde 24-26 deneyin

Filtre ve kuru alan ısıtma lambası kesinlikle olmalı. Aksi halde hasta olacaklar.
Akvaryum kaplumbağalar için hiç elverişli değil.

arkadaşım ne yapdın sen o akvaryum o kaplumbağalar için ölüm fanusu resmen biran önce yen akvaryum ve ekipmanlara geç ayrıca kaplumbağaların öyle küçücük kalmıyacak 1yılda ortalama 7cm olurlar daha sonra dahada büyüyecekler :((

Bir kaç güne büyütecem akvaryumu. o zaman resim atarım farkındayım küçük olduğuna :( Ama benim ısıtıcım bir garip. çok ısıtıyor sözde 28 sabit ayarlı ama. 32 34 e çıktığı oluyor suyun bende kapattım. 34 derece falan çok rahatsız eder mi acaba ?

34 çok yüksek. Belki ısıtıcı arızalıdır.

Geri