Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma hakkında sorular

Vampir

Gümüş 5 Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
121
Arkadaşlar şimdi konuştum akvaryum için iki ısıtma lazımmış.Uv ve normal ısıtıcı birisi günde bir kaç saat öbürü gündüz açık akşam kapalı olucakmış uv için lamba ve ampul buldum fakat çok yer kaplıyor.Isıtıcı şart değil satan kişi.Sizin bir fikriniz var mı ? Küçük lamba aparat var mı veya önerebileceğiniz satılan ısıtıcı için ?
 
Exo terra uvb100 ampul alacaksın bu uva ve uvb içerir. Uvb içeren ampuller ısı vermez. Onun için ısıtma yapacak lamba gereklidir. Sade uva içeren ampuller ısı verir ama dayanıksızdır çabuk patlar. Fiyatı yüksektir. Onun için normal armut ampulün soft olanından almak akıllıca olur. Öncelik ısıtıcı lambadır. 6 cm kabuk boyu öncesi uv kullanmaya gerek yok.

Isıtıcı günde 12 saat; uv hayvanın büyüklüğüne göre 2-4 saat arası yanar. En çok çıktıkları vakit öğle civarı olduğu için o vakitlerde açılması uygundur.

Petshoptakilerin her söylediği doğru değildir.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

[font=Arial, Helvetica, sans-serif]Exo Terra Compact Florasan 13w 5.0 uvb bu olur mu bunu önermiştilerdi dün bana buranın facebook sayfasından[/font]


[font=Arial, Helvetica, sans-serif]Isıtıcı olarak ne alıcam ampul yalnız onu bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen ?[/font]
 
Evet o marka ve model alacaksın. Hayvan çok ise 25-26 W; tek hayvan veya hayvanlar küçükse 13 W olan tercih edilmeli. Etki edeceği alanın genişliğine göre güçte alırsın.

Isıtıcı ampul olarak eski zaman armut ampullerden alacaksın soft olacak yani camı buzlu. GE, wiselite markalarda var. Yada ecolite halosoft alacaksın. 42-52 W. Normal ampulde 40-60 W. Alacağın ampulü lambanın max kaldıracağı güce göre al. Lambalar ya 40 ya da 60 watt kaldıracak şekildedir. Lambada max 60 W olanı al.

Tasarruflu, led ampuller ısı vermez.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Lamba plastik olmayacak değil mi ? Erirmiş 60 w kaldıranı alacağım.2 taneler birisi 3 öbürü 5 ortalama 25-26 alıp uzaktan ısı vermelide yapabilirim o çok olur derseniz 13 te alabilirim hangisini alayım sizce ?
 
Çanak metaldir. Duyu seramik bulamazsan da al. Elektrikçide seramik taktırırsın.

Kıskaçlı lambalarda körüklüler uv'yi kaldıramaz eğilir. Ampul ağırdır. Kasnak sabitlenebilmeli. İkincisi çanağın çapı çanak darsa ampulün beyaz plastik kısmı geniş olduğu için duya girmez.

Uv'nin yarılanma ömrü 1 sene sonra başlar ve etkisi azalmaya başlar. Hayvanlar küçük olduğuna göre 13 W ile başlayabilirsin. Yada diğerini alıp daha yukarıdan konumlandırabilirsin. Arada çok bir fiyat farkı yok. Bu ampulün acelesi de yok önce sistemi güzelce oturt en sona bunu bırak.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Şuan herşey hazır ısıtıcı ile uv kaldı bir tek aslında sorunum şudur aslında Cem bey akvaryumun kenarında yer yok olmadı ekstra yer yapacağım akvaryuma tutturulup uv ışını veren lamba arıyorum bulamıyorum
 
Uv için en kullanışlı lamba deveboynudur. Akvaryumun yüksek olduğu durumlarda lamba altına birşeyler konup kuru alan hizasına getirilebilinir.

Ben kalorifer üzerine strafor koyup üstüne lambayı koyup ayarlamıştım.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

42w=55w Kurdum bir tane içerideki derece kaç derece olmalı peki sizce ve mesafe ne olmalıdır iki taneler birisi 5 diğeri 3 boyu diyelim
 
Lambayı 15 cm mesafeden konumlandır. Hayvanı ikame kibrit kutusu ya da emsal birşey koyup (kibrit kutusunun içini boşalt) üstüne cam derece yatır. Evdeki derecede olur. Yarım saat sonra bak. 32 derece olacağı nokta uygun mesafedir.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Derece güzel fakat yem olayını çözemedim küçük olan yanıma gelmediği için besleyemiyorum.Ayrı akvaryumda da çok yemiyor nasıl çözebilirim ?
 
Küçüğün olduğu tarafa yem atıp diğer hayvanın o tarafa gitmesini engelle yada büyüğü ayrı kaba alıp akvaryuma yem attıktan sonra uzaklaşırsın. Hayvan bu şekilde daha rahat yer.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Deneyeyim küçüğü öbür kaba alınca önünde yiyeceğinden daha fazla yem oluyor fakat bazen yiyor bazen yemiyor.Öbür akvaryum çok büyük küçüğün o yemleri bulması zaman alabilir genede büyüğü öbür kaba mı alayım diyorsunuz ? Birde büyük olan hep son günlerde küçüğün peşinde ne zaman görsem.Onun yanına gidiyor ilgileniyor gibi.Ona bakıp ellerini kendi kafasının arasında birleştiriyor bir anlamı var mıdır bunun ?
 
Yemler su üstünde yüzer. Hayvanın bulunduğu bölgeye tek tek bırak koku ile bulur. Birden hepsini atarsan yavaş yediği için diğer sticklerin kokusu suya karışır. Tadı kaçar.

Büyükte problem yok. Küçüğü her eline aldığında strese giriyor bu da çekingen davranmasına neden oluyor.

İlgilenme düşündüğün gibi değil büyük artık alfa olma güdüsüne ulaşmış. Diğer hayvan üzerinde hakimiyet kurma çabası gösteriyor. Hiyerarşik düzende dominant olduğunu göstermek için ön ayaklarını ileri atıp titretir. Bu sınamalar her gün ve günlerce devam eder. Küçük olanda boyun eğer. Tepki gösterir yada göstermez veya yerini bilmez ise bu saldırıya kadar gidebilir. Bu da şu an için hayvanları ayrı beslemen için diğer bir nedendir.

Alfa herşeyi ilk yapar. Yemi ilk yer, kuru alanda en iyi yer onundur gibi. Bu tür şeyler olağandır. Her hayvanda bu iç güdüsel davranıştır ama her hayvanda şiddetin dozu farklıdır. Bazısı sadece el titretir, bazısı ısırır ama zarar vermez bazısı ise ağır yaralayıp öldürebilir.

Önceden uzun bir süre tek yaşayan hayvanların bir kısmı akvaryumu sahiplenir. Yeni bir misafir geldiğinde onu istemez sürekli baskı kurup saldırarak akvaryumdan atmaya çalışır.

Bununla birlikte alfa olmak isteyen hayvanlar karşısındakinin zayıf olduğu noktaları bilir ve değerlendirir. Güçler eşitse rekabet dengededir. Karşısındaki hayvan küçükse, hastaysa veya görünmediği noktada ise fırsatı değerlendirir ve dalar. Deri üstü kızarıklıklar normaldir. Açık yaralanmalar hayvanları ayırma nedenidir. Bu sebeplerden alınan hayvanların emsal boylarda olmaları önemlidir.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım küçük olan bulup yiyor hemen sonra tekrar alfa olanı geri koyuyorum.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Peki Cem bey şimdi de alfa rahatsız oluyor gibi sonra eski haline dönüyor gerçi ama uzun dönemde ne olur bilemiyorum.Onu öbür yere taşıdığımda yem ile ödüllendirirsem işe yarıyor mu bu olay ?
 
Küçük biraz daha büyüyüp kendine gelene ve cesaretini toplayana kadar ayrı besle. Bu akvaryum içinde de olur ama büyüğü zaptetmen lazım. Küçük şu kaçma psikolojisinden kurtulunca ayrı köşelerde yemlemeye başlayabilirsin. Arada bu denemeleri yap. Büyüğe rağmen yiyebiliyorsa sorun kalmaz.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Cem bey küçük olan tekrar yememeye başladı.İlk bir kaç gün yedi ama şimdi yemin orada olduğunu bildiği halde yemiyor ben olsam da olmasam da.
 
Vitamin damlan var mıydı. Yoksa bir tane al ve hayvanın ağzına her gün bir damla damlat. Yemde de çeşit dene.
 
Cvp: Isıtma hakkında sorular

Alırım hangisini alayım yalnız ben ne uzatırsam yemiyor ağzını açmıyor yada kafasını saklıyor elimdeyken ondan içeremeyebilirim çeşit olarak ne önerirsiniz ?
 
Geri
Üst