Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma Lambası Hakkında

Alvin

Bronz 1 Üye
bizim evde bir masa lambası var onu kullanarak kuru alanı ısıtsam bir şey olur mu yoksa özel bir lamba almam gerekir mi
bir de akvaryum konusunda sorum var 70 lt lik bir akvaryum 2 kaplumbağaya yeter mi yoksa 1 taneye mi yeter

bu arada filtre ve ısıtıcı konusunda öneri bekliyorum lütfen öneri yapın ve link verin

bu da alacağım akvaryum belki başka bi akvaryum da alabilirim
mailto:/ev-dekorasyon-bahce/70cm-akvaryum-41-90tl-59567657

Cvp: Isıtma Lambası Hakkında

2-3 tane kaplumbağaya yeter.ısıtma lambası olarak 20-40 W arasında soft spot lamba olması gerek.

dumdumtis' Alıntı:
2-3 tane kaplumbağaya yeter.ısıtma lambası olarak 20-40 W arasında soft spot lamba olması gerek.

Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin Baran bey.

Arda bey 70 litre akvaryum 2 kaplumbağayı ancak 1 sene idare edebilir. 2 kaplumbağa için 200 litrelik bir akvaryum gereklidir.
Masa lambanız kuru alanı 30-32 dere yapıyorsa kullanabilirsiniz fakat normalde 40-60 w spot ampul kullanmanız gerekmektedir.
Isıtıcı olarak 100 wlık herhangi bir termostatlı ısıtıcı kullabilirsiniz. Filtre size kalmış. Fakat 70 litrelik akvaryumu eğer ileride değiştirme imkanınız varsa alın çünkü 2 kaplumbağaya hiçbir şekilde yetmeyecektir.

forumda okuduklarıma göre kaplumbağalar yalnız yaşayamıyor diyorlar ama sizce 1 tane mi alayım bir de böyle bir set buldum ama boyutu küçük geldi
mailto:/?urun-8226-Resun-Mini-Eco-15-Akvaryum-Full-Set.html

Arda bey bu forumda öyle birşey okuyamazsınız. Kaplumbağalar sosyal hayvanlar değildirler ve yalnız yaşamak onlar için dahada iyidir.
Linkini verdiğiniz akvaryum çok kötü. Onda ancak beta balığı besleyebilirsiniz. Ben size 70 litre yetmez diyorum siz bana 24 litrelik akvaryumu soruyorsunuz yapmayın allah aşkına Arda bey.

ben 65 litrelik akvaryum alacağım şimdilik ve şunları sipariş ettim

http://www.petburada.com/?urun-5484-Tetra-ReptoMin-Stick-250-ml-Kaplumbaga-Yemi--55-Gr-.html
http://www.petburada.com/?urun-17405-Dolphin-FB-2000-ic-Filtre-400-L-H.html
http://www.petburada.com/?urun-23074-Roxin-Akvaryum-Isiticisi-HT-13300.html

akvaryum ve ısıtma lambası kaldı onları halletdikten sonrası ufak detaylar

Ecem çoğu ayrıntıyı yazmış. Akvaryum bırakın ikinciyi birincide olmaz. O akvaryum o kadar darki her balık bile beslenmez bana göre. Size önerim geçici süre için dahi olsa 60x50x40 yada 50x50x40 yada 60x40x40 gibi ölçülerden tercih edin.

AEK' Alıntı:
Ecem çoğu ayrıntıyı yazmış. Akvaryum bırakın ikinciyi birincide olmaz. O akvaryum o kadar darki her balık bile beslenmez bana göre. Size önerim geçici süre için dahi olsa 60x50x40 yada 50x50x40 yada 60x40x40 gibi ölçülerden tercih edin.

zaten burda babamın tanıdığı bir akvaryumcu varmış oraya gidip alcam biraz indirim de yaparsa daha büyük bi şey bile alabilirim:rolleyes:

Şimdiden hayırlısı olsun.
Umarım kareye en yakın yada en azından eni büyük ölçüleri bulabilirsiniz. Kaplumbağalar için önemli bir faktör.

teşekkürler her şey için saolun

Geri