Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma ve ışıklandırma düzeni

poetika

Bronz 5 Üye
Kuru alan için yaptığım bu ışıklandırma ve ısıtma düzeni uygun mudur?

mailto:/1417ekl.jpg

Cvp: Isıtma ve ışıklandırma düzeni

Çok güzel görünüyor akvaryumuzunz :D

Gayet güzel bir sistem olmuş tek eksik kaplusun orada gerile gerile kuruması :)
Bir termometre ile kuru alan sıcaklığını ölçerseniz daha sağlıklı olur .

Çok başarılı. Tebrik ederim :) Isıtıcı tehlikeli ama. Suyun altına yatay şekilde koysanız olmaz mı? Her an patlayabilir çünkü.

Cvp: RE: Isıtma ve ışıklandırma düzeni

AlperDeniz' Alıntı:
Çok başarılı. Tebrik ederim :) Isıtıcı tehlikeli ama. Suyun altına yatay şekilde koysanız olmaz mı? Her an patlayabilir çünkü.

gerçekten o şekilde durduğunda ısıtıcı patlayabilir mi?

Evet yarısı dışarda çünkü. Isıtıcıyı akvaryunun dibine yatay olarak koyarsanız sorun olmaz. Her an patlayabilir böyle. Kaplumbağanıza da zarar verebilir.

Uv - b lambayı kutusunda yazdığı mesafede kullandıktan sonra hiç bir sorun olmaz, güzel olmuş elinize sağlık :)

kerberos' Alıntı:
Uv - b lambayı kutusunda yazdığı mesafede kullandıktan sonra hiç bir sorun olmaz, güzel olmuş elinize sağlık :)

Uv - b lamba değil zaten akvaryum ısıtıcısından bahsediyorum ben :) Yarısı dışarda gördüğünüz gibi.

Alper senin mesajına karşılık cevap vermedim ben, uv b lamba ile alakalı bir hatırlatma yaptım ;)

Ben de sorun olmaz diyince bana yazdınız zanlettim pardon :)

UVB lamba Exo terra da 13 W ise 20 cm, 26 W ise 30 cm uzaklık kafidir.
Akvaryum gayet güzel, tebrikler. İçindeki oyuncak suda deforme olup boya ve yapıştırıcı salınımı yapmayacak şekilde üretilmiştir umarım.

AEK' Alıntı:
UVB lamba Exo terra da 13 W ise 20 cm, 26 W ise 30 cm uzaklık kafidir.
Akvaryum gayet güzel, tebrikler. İçindeki oyuncak suda deforme olup boya ve yapıştırıcı salınımı yapmayacak şekilde üretilmiştir umarım.

bahsettiğiniz aksesuarın boyası salabilir. onu çıkarayım en iyisi. ısıtıcıyı da tamamen suya gömdüm. hepinize çok teşekkürler.

yalnız, ısıtıcınız tamamen suya gömülebilen cinsten değil mi? bazı ısıtıcıların kafa kısımlarının su dışında tutulması gerekiyor, yoksa bozuluyor.
Ve sisteminiz işte benim gerçekten hayalini kurduğum ısıtma ve aydınlatma sistemidir, cidden çok güzel olmuş.

potash' Alıntı:
yalnız, ısıtıcınız tamamen suya gömülebilen cinsten değil mi? bazı ısıtıcıların kafa kısımlarının su dışında tutulması gerekiyor, yoksa bozuluyor.
Ve sisteminiz işte benim gerçekten hayalini kurduğum ısıtma ve aydınlatma sistemidir, cidden çok güzel olmuş.

kullanım klavuzunda resimli örnekte kafa kısmı suyun dışında gösteriliyo ama arkadaşlar suya gömebilirsin dediler. çıkarayımmı acaba sudan?

evet, resimde öyle gösterilmişse o şekilde kullanmanız uygun olur.

Kafa kısmı dışarıda kalsın. Ancak su seviyesi buharlaşmadan ötürü düştükçe gövdenin açığa çıkmamasına dikkat edin.

Bence ısıtıcıyı kafası dışarıda kalacak şekilde çapraz yerleştirirseniz daha iyi olur.

Geri