Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ıspanağımın akvaryumu

vamp_betl

As 1 Üye
arkadaşlar bugün tüm gün forumda yoktum(eminim yokluğum hissedilmiştir:p )eminönünden kapluşuma akvaryum aldım.2 tane sahte bitki ve 1 tane küçük midye de aldım.fotoğraf koymayı deli gibi istiyorum.:D yarın koyabileceğim.çoook güzel oldu.tek sorun renkli plastik taşların ara sıra suyun üstüne çıkması.:D o da önemli değil zaten.bekleyin.dünyanın en güzel akvaryumunun fotoğrafları geliyor.:) bir de eminönüde kaplumbağaların yanında semenderler vardı.çok istedim ama annem ben korkarım, o büyür timsah olur falan diye saçmaladı.:p çok güzeldi o semenderler yaa...neyse istesem de alamam şu an.param -47tl.kardeşime borcumu nasıl ödeyeceğim bilmiyorum.neyse işte.:) fotoğraflar geliyor yarın.

daha çekmedim.ablam yarın bize geleeck.gel,rken fotoğraf makinesini de getirmesini söyledim.bilgisayara bağlantısı için de bir şey var.gelince foroğraf çekip buraya koyacağım.öğleye doğru gelir.

Semenderi de mi ticarete dökmüşler? vay anasını arkadaş topraktan börtü böcek çıksa Türkiye'de pet shoplarda ;)

semender guzel sevimli bir hayvan ama soguk suda yasar onlar.Kaplumbağayla bir arada tropik ısıda yaşayacağını zannetmiyorum, ayrıca kaplumbağanın yanına bir şey konmaz. semendermis kurbagaymıs affetmez yer valla karides niyetine :)

peki semender alıp ölüm fanusuna koysam? soğuk suda yaşıyormuş çünkü.

neden kötü?kaplumbağa için sebebini anlıyorum ama soğuk suda yaşayan bir hayvan neden yaşayamaz anlamıyorum...

vamp_betl' Alıntı:
peki semender alıp ölüm fanusuna koysam? soğuk suda yaşıyormuş çünkü.

Semenderler senin tahmin ettiğin gibi uslu canlılar değil :)
Anfibi yaşayan yani yılın belli bir zamanı karada belirli bir zamanda suda yaşayan canlılar.Yani kaplumbağalar gibi çok özenli bakım isteyen hayvanlar.Tanklarının derinliği değil uzunluğu fazla olmalı ve kesinlikle tankın üstünü tamamen kapalı olması gerekiyor.
Türlerine göre su sıcaklıkları değişiyor.Ama ortalama 20-22 derece arası suda yaşıyorlar.Yani ölüm fanusu gibi basit bir kapta yaşayabilecek canlılar değil.

hmm.teşekkür ederim.almamaya karar verdim.şu an en doğrusu da bu zaten..

maalesef 1 gün gecikiyor fotoğraflar.ablam unutmuş fotoğraf makinesini.yarın getiricek.

Geri