Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İst/Ümraniye Sahiplendirme

XraY

Yeni Üye
Merhaba,
Kızım çok severek 2-3 hafta önce petshoptan aldığımız kaplumbağamızı beslemek isteyen birisine vermek istiyoruz. Bilgi sahibi olmak için forumu incelerken salmonella hastalığı riski taşıyabileceğini yeni öğrenmemiz nedeniyle beslmekten vazgeçtik. :( Senelerdir akvaryumla ilgilendiğim halde kaplumbağlarda bu konuya hiç denk gelmemiştim.

Bakımı hakkında çok bilgimiz olmadan 2-3 günde bir suyunu arıtma su ile değiştiriyoruz ve kabını sürekli sabun ile yıkıyorduk. Curve turtle yeni açılmış yemi ve plastik kabı var.

https://www.letgo.com/ad/1710103075 (sadece beslemek isteyen kişi yazması için fiyat koydum, dikkate almayın )

Kızınız 7 yasın üstündeyse hijyen saglayınca sorun olmaz diye biliyorum. Yinede sizin tercihiniz 🙏

Merhaba,
Kızım çok severek 2-3 hafta önce petshoptan aldığımız kaplumbağamızı beslemek isteyen birisine vermek istiyoruz. Bilgi sahibi olmak için forumu incelerken salmonella hastalığı riski taşıyabileceğini yeni öğrenmemiz nedeniyle beslmekten vazgeçtik. :( Senelerdir akvaryumla ilgilendiğim halde kaplumbağlarda bu konuya hiç denk gelmemiştim.

Bakımı hakkında çok bilgimiz olmadan 2-3 günde bir suyunu arıtma su ile değiştiriyoruz ve kabını sürekli sabun ile yıkıyorduk. Curve turtle yeni açılmış yemi ve plastik kabı var.

https://www.letgo.com/ad/1710103075 (sadece beslemek isteyen kişi yazması için fiyat koydum,
Merhaba ben sahiplenmek isterim ekipmanlarım mevcut

10 yaşında kızımda çok üzüldü ama ister istermez korktum, :(
Cem abi bu konularda daha bilgili bi o bi baksın direk sahiplendirmeyin bizim kaplumbağayı aldıgımızda kardesim 9 yasındaydı en cokta kendisi ilgileniyordu salmonella göz ve ağızdan bulasır diye biliyorum yani ellediğinde ellerini yıkadıktan sonra bir sorun olmayacaktır diye dusunuyorum

Merhaba ben sahiplenmek isterim ekipmanlarım mevcut
Farklı bir ilanda daha sahiplenme mesajınızı gördüm, umarım ticaretini yapmıyorsunuzdur. Özel mesaj talebinde bulundum, sonrasında iletişim bilgimi ileteceğim. Yada letgo üzerinden de hızlıca iletebilirsiniz.

Sadece tavukda da değil yumurtayla üreyen çoğu canlı da var

İletişime geçtiğiniz sahiplendirme sayfalarının konu sahipleri sizinle iletişime geçtikten 1 2 gün sonra aktifliği bırakıyor @cem @Sebas

Pet Shop veya farklı sitelerde satış yaptıgınızı düşünüyorum

[email protected] iletişim bilginizi paylaşabilir misiniz?
Bana kalırsa ona sahiplendirmeyin. Bir sürü ilana yazmış alıp satıcaktır yüksek ihtimalle 🥲 Bana kalırsa hic sahiplendirmeyin hatta cunku kızınız yeterince büyük kaplumbağanız senelerce yasayacaktır dayanıklı hayvandır kızınızın cocuklugunu gecirdigi bir dostu olabilir :)

Pet Shop veya farklı sitelerde satış yaptıgınızı düşünüyorum
Maalesef tamamen önyargılı davranıyorsunuz her ilandaki hayvanın kabuk boyuna ekipmanlarım yeterli olmadığı için iletişime geçip ortalama büyüklüğüne göre sahiplenmekten vazgeçiyorum maalesef bir kere sahiplendiğim hayvanlar hasta oldupu için geldikten sonra öldüler hiçbir zaman petshopla anlaşma yapmak aklıma bile gelmedi

Maalesef tamamen önyargılı davranıyorsunuz her ilandaki hayvanın kabuk boyuna ekipmanlarım yeterli olmadığı için iletişime geçip ortalama büyüklüğüne göre sahiplenmekten vazgeçiyorum maalesef bir kere sahiplendiğim hayvanlar hasta oldupu için geldikten sonra öldüler hiçbir zaman petshopla anlaşma yapmak aklıma bile gelmedi
Siteye kayıt olduğunuzdan beri çoğunlukla yavru canlıların olduğu ilanlara yazmışsınız ve sahiplenme arayışınız uzun süredir devam ediyor böyle olunca da akla başka bir şey gelmiyor

Salmenolle 7ve70 yaş için tehlikesi var yani çocuğunuza bulassa bile risk taşımaz

Kaplumbağa için geniş yüzme alanı, su ısıtıcı, ısıtma lambası ve kuru alan şarttır. Bu şartları sağlamaya gücünüz yoksa yavru bile olsa almayın sonuçta yavru da büyüyecek.

Kaplumbağa için geniş yüzme alanı, su ısıtıcı, ısıtma lambası ve kuru alan şarttır. Bu şartları sağlamaya gücünüz yoksa yavru bile olsa almayın sonuçta yavru da büyüyecek.

@Azanilbuzar @XraY

Merhaba,

https://www.letgo.com/ad/1710103075 (sadece beslemek isteyen kişi yazması için fiyat koydum, dikkate almayın )
Resmini ekleyebildim. @PhotonicInduction Uzun süre profesyonel olarak balık beslediğimden kaplumbağa içinde bilgi sahibi olmak adına foruma dahil olmuştum. Ama riskli olduğunu öğrenince ortam sağlamak yerine beslememeyi tercih ettik.

Ekli dosyalar

• 11.png
    11.png
    942.1 KB · Görüntüleme: 12
  • 22.jpg
    22.jpg
    135.1 KB · Görüntüleme: 12
Geri