Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun hasta oldugunu düşünüyorum

nisaciko

Yeni Üye
Katılım
6 May 2023
Mesajlar
5
çiko yaklaşık 6 aylık civarinda akciger enfeksiyonundan supheleniyorum 2 gundur istahi tamamen kesildi deep fix vitamin veriyorum tamamen beslenemeden kalmasın diye agziyla açma germe hareketleri yapiyor ve arada cırt cırt sesler geliyor bunlar da dün basladi kabugunda herhangi bir pembelik yok çook korkuyorum yemeden ne kadar süre dayanabilir. Yasadigim yerdeki veterinerler kedi kopekle sadece ilgileniyor genta adında bir damla yazılmış nasıl alabilirim ve fotoğrafini atabilir misiniz lütfen cok tedirginim
 
Hayvana verdiğiniz yemler neler?

Isıtma lambası , kuru alan ve su ısıtıcınız var mı?

Kabuk boyu kaç cm?

Vitamini 2 günde 1 ağzını açıyorsa 1 damla , açmıyorsa dik tutup ağzına ruj sürermiş gibi 2 damla damlatın.

Bu sesleri ve hareketi sadece sizi gördüğü zaman mı yapıyor? Ne kadar sürede bir yapıyor?

Hayvana birkaç dakika haşlanmış kıyma veya haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin.
 
Gündüzleri ahm turtle stick aksamlari da sera raffy karidesten veriyorum kuru alanı da var ısıtma lambam yok nasıl temin edebilirim bilmiyorum kabuk boyu 5cm civarinda. Sadece beni gordugunde yapmiyor kendisi tekken de yapıyor ama çok sık değil 15 20 dk da bir sanırım gozlemledigim kadarıyla. 2 gundur en sevdigi karidesi bile yemiyor ezip ahm olandan biraz agzina yedirdim dün sadece o kadar ve deep fixi her gun veriyorum fazlasında bir zarar olur mu? Hareketlerinde hicbir sıkıntı gozukmuyor pembeleşme de gozlemlemedim sadece ağız hareketi beni korkuttu :(
 
Hayvan daha kötüye gidince her gün deep fixi vermelerini tavsiye ediyoruz
Isıtma lambası en gerekli malzemelerden birisidir. En kısa sürede almaya çalışın. Şu konudan bilgi edinebilirsiniz ;

Hayvana dediğiniz şekilde yem verebiliyorsanız verin zarar vermemeye dikkat edin. Kabukta griye çalan pembeleşme akciğer enfeksiyonu beliritlerinden bir tanesi evet ama her hayvanda bu belirti ortaya çıkmaz. Hayvanın durumuyla alakalı bilgi verin . Forumla irtibatı kesmeyin
 
Peki lambayı da temin edecegim su durumda ne yapmam gerekiyor boylece beklemeli miyim? Deep fix yeterli olacak mı? Daha da kotuye gitmesini istemiyorum genta da almali miyim sizce ?
 
Hayvan ufak reptiviti 2 günde bir 1 damla verin.

Eczaneden genta bulamazsanız gentagut göz damlası alın. Bunu da sabah akşam ikişer damla yapın.

Lamba en elzem ekipmandır. Hayvan sudan ıslak çıktığı için dış ortam soğuk olduğunda üşümesine ve akabinde akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Açlığa dayanımları var 2 hafta yemese de sorun değil.

Bunları kullanın hayvan toparlar ama lamba acil. İyileşmesinde en önemli etken bu.
 
İnsallah toparlar ve iyilesir cok tesekkur ederim gentayı da alacagim diger forumdaki lambaları tam anlamadım hangisini almam erektigini bana bir link verebilir misiniz hemen siparis edeyim
 
Yukarıdaki linkte knitex marka olan lambadan alacaksınız. Bu max 60 watt kaldırıyor.
 
Tekrar merhaba bugun gentaya başlayalı tam 1 hafta oldu ama duzenli ve aksatmadan kullandım vitamin ile birlikte çikonun ağız gıcırdatma ve tıslama sesleri kesildi hafiften yemek yemeye de basladi . Ama eskisi gibi istahli ve sayı olarak hala aynı sekilde yemiyor kuru alanda çok duruyordu suya da inmeye basladi kendi istegiyle ama tam olarak iyilestigini dusunmuyorum ilaca devam etmeli miyim ya da ne kadar etmeliyim bu hastalik ne kadar bir sureci kapsıyor yardımcı olabilir misiniz?
 
Evet genta ve vitamine devam etmeniz gerekiyor hayvan iyileştikten sonraki bir kaç gün içerisinde de kullanmaya devam ediyoruz . Eğer hastalık küçük bir miktar bile kaldı ise ve tekrardan nüksederse bu sefer daha sıkıntılı oluyor. Tez vakitte sağlığına kavuşur inşallah.
 
Stick yem yiyor ise yeme 2 damla genta damla damlatıp emdirin. Suda hemen önüne atın yesin.

Yemesi ve diğer belirtilerin gitmesi olumlu gelişme. Az yiyorsa öğünü üçe veya dörde çıkarın. Şu an yiyip güçlenmesi lazım.

Olumlu olumsuz bir gelişme görürseniz yazın.

Hayvanın üşümemesine dikkat edin.
 
Tekrardan merhaba sifremi unuttugum icin yeni hesap acmak zorunda kaldım. Çiko istahli bir sekilde oldugundan daha da fazla yemek yemeye basladi agzini acmiyor pek burnu akiyor gibi geliyor ama agzinin ve burnunun kenarlarinda suda boyle sumuksu seyler cikiyor.bu arada isitma lambasi asiri iyi is gordu ve iyilesme sagladi . İlacimiz bitti agzina verirken her seferinde acmadigi icin ziyan olanlarla birlikte genta bitmis bu sabah. Cumartesi hastaligimizin 2.haftasi oluyor bir kutu daha almali miyim? Size sormadan almak istemedim eczaneden geri donus yapabilir misiniz?
 
Hayvan toparladı ise gerek yok. Yani halsizlik, iştahsızlık gibi.

Vitamin damlayı sadece bu hafta 2 günde bir ilk stick yemine 1 damla damlatıp emdirin suda hemen önüne atın yesin.

1 hafta sonra durumuna bakalım.

Lamba gündüz 12 saat yanacak. Hayvan gece suda mı kuru alanda mı uyuyor?
 
Sarı şeffaf akıntı yarında oluyor mu kontrol edin. Öyle ise bronşittir. Tekrar gentaya başlamak gerekir.
 
Bence toparladi cunku halsizlik ve istahsizlik yok hatta eskisi kadar uyumuyor bile. Vitamini 2 gunde 1 verecegim artik o zaman tamamdir. Gece suda uyuyor cogunlukla . Yogun hasta oldugu donemlerde karada kalmak istiyordu ve isitici lambanin altina geliyordu fakat artik suya iniyor. Burun akıntısı sarı değil aslinda beyaz burnun bi deliginde oluyor bi deliginde olmuyor bazen . Ve bazen ağzının kenarından boyle suda yuzuyor ben sumuk oldugunu dusundum ilactan sonra atiyor genellikle cunku o siviyi. Şimdi gentam bugun aksama yetecek kadar bile yok eczaneler kapanmadan almali miyim peki yoksa kesmeli miyim?
 
Yarını bekleyelim. Duruma göre gentaya devam ederiz.

Suda yüzeye yakın paralel bir tünek yapın. Vantuzla tutturun hayvan ona tutunur dinlenir uyur. Kısa oklava yada kuş tüneği gibi.
 
Geri
Üst