Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iştahsızlık

seyhant

Yeni Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
2
Merhaba,
Temmuz ayında bir akvaryumcu tarafından kapı dışarı edilmiş irice bir su kaplumbağasını geçici olarak aldım.Ancak zamanla sevdik, benimsedik.Yalnız bakımla ilgili sorunlar yaşıyorum.Daha doğrusu baktığımı sanırken eziyet etmiş olmaktan korkuyorum.
Öncelikle 20 lt lik bir kap aldım, 1 filtre aldım(içeri takılan).Akvaryumcu balık yemi verdi .
Önceleri yiyordu şimdilerde hemen hemen hiç yemez oldu.
Yumurta akı (haşlanmış) severdi,2 haftadır onu da yemez oldu.Akşamları gezmesine müsaade ediyorum, bir köşe bulup orada uyuyor.
Kabuğunun üstü sanki kaplama gibi (sert zar gibi) soyuluyor.
Ortada bir terslik var .
Yanlış mı bakıyorum. Ne yapmam lazım?
Ne ile beslemeliyim. Cinsiyeti ve yaşı hakkında bir bilgim yok.Ama sanırım yetişkin.
 
Cvp: iştahsızlık

iyi niyetle almışsınız fakat yaptıklarınız bakım konusunda yanlış bu linkteki konuyu okuyun.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
kısaca bilgi vereyip detay linkte mevcut. hayvan akvaryumdan dışarı çıkarılmaz. bu sadece hayvanın toz ve bakteri yutmasından ve hastalanmasından değil. salmonella bakterisi taşıdığı için insanlara da zararı var. bu bakteri sindirim sisteminde olsa da suya bulaştığı için deri ve kabuğunda da olan bir bakteri. bu sebeple mümkün olan her türlü steril olanak sağlanmalı. hayvanla veya akvaryumla uğraşmadan önce eller yıkanmalı ve iş bittiğinde de mutlaka tekrar eller yıkanmalı. bu da kendi sağlığınız için gerekli.

su ısıtıcısı ve kuru alan ve ısıtıcı lamba en öncelikli ekipmanlar. balık için gerekli olan ekipmanlar harici kuru alan ve kuru alan lambası ek alınacaklar. hayvan üşütmüş gözüküyor. ama enfeksiyon kapmış da olabilir. kaplumbağa yemi harici başka bir yem kullanılmaz. çünkü farklı içerikli yemler hayvana zarar verebilir ve tatlı veya tuzlu gıdalar da verilmez.

kabuk üstündeki plakadır büyüdükçe parça parça ayrılır. ve deri değişimi yaşar. bunlar normaldir. deri ve alt bağa için silis kum üst bağa için mango kökü gereklidir. boy olarak kabuk boyunu baz alıyoruz buna göre ölçüm yapmak gerek. ön ayak ve kuyruk alt kısmından resim cinsiyetini belirlememiz için gerekli. üst kabuk ve baş bölgesinden resimlerde başka bir enfeksiyon var mı yok mu görebilmemiz için. o konuyu okuduktan sonra takıldığınız konularda yardımcı oluruz tekrar.
 
Cvp: iştahsızlık

Cem in verdiği bakım kılavuzunu dikkatlice okumalısınız.

Hayvan akvaryum temizliği veya hayvanı kontrol etme dışında akvaryumdan çıkarılmaz. Cem in belirttiklerine ilave olarak stres sebebi. Hayvan suda durması gerekirken yazıkki isteği dışında sudan çıkartılıyor.

20 lt akvaryum çok çok küçük. Hayvan burada gelişemez ve strese girer.

Diğer konulara değinmiş. Vakit kaybetmeden sistem doğru şekilde kurulmalı. Aksi halde hastalık ve stres ile uğraşmak çok daha zor.
 
Cvp: iştahsızlık

Yem konusunda balık yemleri yerine kaplumbağa yemleri alınmalıdır. Kaplumbağanızın boy kaç cm ? ona göre uygun bir kaç çeşit yem söyleyebiliriz.

Diğer konulara zaten değinilmiş, en kısa zamanda uygun ortam ve koşullar sağlanmalıdır.
 
Cvp: iştahsızlık

Çok teşekkür ederim.İyilik yapayım derken eziyet ettiğimizi gördüm,çok üzgünüm.Sürekli bulunduğu alandan çıkmak için tırmanınca sıkılıyor sanmıştım.rehberi iyi okuyacak ve daha iyi bakmaya çalışacağım.Tekrar teşekkür ederim.Veterinere götürmeli miyim?
 
Cvp: iştahsızlık

önce gerekli ekipmanları tedarik etmek gerek. buna göre hayvanda iyi yönde gelişme olursa veterinere gerek yok. ama bu koşullarda veterinere götürseniz dahi ortam iyileşmesi olmadığı için hayvan hastalanmaya devam edecektir. şimdilik sera reptilin vitamin veya jbl aqua vitamin damla alıp hayvanı elinize alıp başı havadayken ağız çevresine sürmelisiniz. az da olsa yutacaktır. bu kırgınlığını alıp iştahını açar. ayrıca kaplumbağa yemi alıp verin. balık yeminden dolayıda iştahı kesilmiş olabilir. yem yediğinde ise bu damlayı haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp vermelisiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
 
Cvp: iştahsızlık

İlave olarak:
Sistemi acilen düzeltip hayvanı gözlemlemeli. Sorun olursa bu aşamada buradan öneriler yada veteriner ziyareti ile müdahale edilir.
Kabukta kirlenmeye bağlı durum olduysa akvaryum suyundan alıp yumuşak diş fırçası ile deriye gelmeyecek şekilde fırçalamalı. Şu an için zorunlu olduğu için öneriyorum ama bu tip uygulamalar asla yapılmamalı. Hayvanı strese sokacak her durumdan kaçınmalıyız. Kabukta yumuşama varsa bunu da kontrol etmeli.
 
Geri
Üst