Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İştahsızlık

KaanKariz

Bronz 5 Üye
Katılım
12 Ara 2011
Mesajlar
30
Arkadaşlar daha önce enfeksiyon olan gözlerini azoo göz damlası, vitamin takviyesi ve yardımlarınızla iyileştirdiğim kapluşta iştahsızlık var. Uzun süredir yem attığımda saldırmaz ama yerdi bu iki gündür hiç yem yemedi ve iki haftadır çoğunlukla uyuyor. Bazen dipte bazen bi kenara tutunarak yüzeyde. Bugün 28derece suya mavi damla ve vitamin damlatıp vitamin emdirilmiş karides ve raffy p attım. Tepesine de ısıtıcı lambayı açtım bir saat kadar kaldı orada su ısısı 26.8 idi geri aldığımda ama hiç bişey yemedi. Yemek uzattığımda elimden alırdı eskiden ama bu iki gündür umursamıyor. Karanlıkta uyumayı seçiyor genelde. Suyun ısısı 27.5 ile 28 arasında lambayı 12 saat kadar açık tutuyorum. Kabuğunda pembeleşme yok ağız açıp kapaması yok ve gözlerinde yada başka biyerlerinde bi sıkıntı yok.

Bugün yemlerken bi kapluşun tok olmasına ragmen diğerlerinin yemlerini almaya çalışıp alamayıp iki tanesinin ayağını ısırdığını gördüm. Isırılan kapluşlarda bi çekince yada korkaklık olmadı.
Acaba düşünüyorum bununda ayağını biyerini ısırıp korkuttu da mı böle davranıyor yoksa hastalık belirtileri mi bunlar? Vitamin olarak spell turtle diye çok dandik bişey ve reptivit (deep fix) var. Haftasonları 2 sefer reptivit kullanıyorum yemlerde.

Şimdiden teşekkürler.
 
Cvp: İştahsızlık

Kaan Bey, tek başına iştahsızlık bir hastalık belirtisi değildir. Durgunluk ekciğer enfeksiyonu gibi gösterse de ağzını açma, nefes darlığpı gibi şikayetleri yok anladığım kadarıyla. Sürekli kuru alanda da değil. Kendi isteği ile suda yüzüyor.

Yem yerken ufak ısırmalar her zaman olabilir. Bunlar genelde zararsızdır. Bir saldırma ve yaralama durumu olduğu zaman önem teşkil eder. Bunun yanında kaplumbağalar çok kolaylıkla strese girer. Bu ısırılma, ani bir hareketten korkma dahi olabilir. Bu zamanlarda bazen 1-2 gün bazen daha uzun süre yemden kesilir ve durgunlaşırlar. Hatta forumda çoğu arkadaşmızda dönem dönem iştahsızlık durumu olmaktadır.

Ancak yukarıdaki mesajda yanlış anlamadıysak kuru alanınız sudan daha serin. Bu onu etkileyebilir. Suyunuz 28C derece olduğuu için kuru alanın 31-32C derecede tutmaya özen gösterirseniz iyi olur.

Dediğim gibi tek başına iştahsızlık bir sorun değil ama siz gözlemleyin. Yem yememni yanında hırıltılı nefes alma, yan yüzme ve kuru alanda saatlerce kalma başlarsa tedaviye karar verilir. Ancak ben anlattıklarınızdan strese bağlı bir iştahsızlık olduğunu düşünüyorum.
 
Ok bi süre daha gözlemliycem. Lambayıda 40w dan 60a yükseltiyim. Bu arada kuru alana hiç çıkmıyor. Şu an kulaklarını kapatıyor elleriyle yüzeyde sabit beni izliyor. Hareketleri genelde ağır kaçmıyorsa eğer. Teşekkürler ;)
 
Cvp: İştahsızlık

Suyunu her ihtimale karşı 30-33 dereceye ayarlayın. Geçici bir süre diğer kapluşlardan ayırın. Dediğiniz gibi korkmuşta olabilir. Sadece yem yememesi hastalık belirtisi olduğunu göstermez.
 
Cvp: İştahsızlık

Bende hasta olduğunu düşünmüyorum Benim Kapluşum akciğer enf den öldüğü için biliyorum enf olan kapluş yan yüzer,ağzını açıp kusar gibi yapıp nefes alır ağzını kapatırken gıcırdatır hapşurur sürekli kuru alanda durur yem yemez alt kabuğu kenarlardan pembeleşir benim kaplumbağamda ilk zamanlar sadece kuru alanda fazla kalma vardı sonra yan yüzme başladı sonra ise ağzını açarak zor nefes alma ve hapşurma olmuştu ama yemini iştahla yiyordu yinede tedavi etmeye çalışmama rağmen kurtaramadım :(
 
Çok üzüldüm dostum kapluşun için:(

suyu dediğiniz gibi 30a çıkardım kuru alan lambasınıda değiştirdim 60w ile şu anda iştahsız olan dışında hepsi kuru alandalar üzerlerine kapakta kapattım ısı artmıştır sanıyorum.
Bence ufaklık kış uykusu güdüsünde ama su ve ortam ısısı yüzünden bi uyuyamıyor rahatça. %70 uyuyor çünkü arada yer değiştiriyor bana bakıyor sonra devam uykuya. Bikaç güne kadar yemek yemek zorunda kalıcak açlıktan diye umuyorum bakalım :)
 
Cvp: İştahsızlık

Öncelikle Selamın Aleyküm benim kaplunbağam cok hareketlı ama yemek yemıyor yanında 1 tane arkadaşı var o yıyer duzelı bır sekılde nedenı nedır


yemek yıyen ıse cok hareketsiz coğu zaman hareketsız kalıyo


Soruma cevap alabilirmiyim acaba
2 kaplum bağam var
1 cok hareketli ve yemek yemıyor dıyerı ıse daha az hareket edıyor ama yemekte yıyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Cvp: İştahsızlık

onurs12' Alıntı:
Öncelikle Selamın Aleyküm benim kaplunbağam cok hareketlı ama yemek yemıyor yanında 1 tane arkadaşı var o yıyer duzelı bır sekılde nedenı nedır


yemek yıyen ıse cok hareketsiz coğu zaman hareketsız kalıyo


Soruma cevap alabilirmiyim acaba
2 kaplum bağam var
1 cok hareketli ve yemek yemıyor dıyerı ıse daha az hareket edıyor ama yemekte yıyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Kaplumbağaların yaşam koşulları nedir? Akvaryum, ısıtıcı, filtre gibi hayati ekipmanlar var mı? Bu cevaba göre gerekli yanıtlar verilir.
 
Cvp: İştahsızlık

öncelikle foruma hoş geldin. selimin sordukları haricinde iştahsız olanın ağzında yara veya bir şey yutmuş olma olasılığı olabilir. resim atabilirsen akvaryumdan kaynaklanan bir şey var mı öğreniriz. diğerinin yemine iki gün bir yeme bir damla vitamin damlatıp ver. kırgınlık varsa biraz düzeltir.
 
Geri
Üst