Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

istanbulda kaplumbağadan anlayan veteriner

lilith

Bronz 4 Üye
Merhabalar, 3 gündür ilaç tedavisi uyguluyorum kadayıfıma, akciğer enfeksiyonu. İlk önce bir veterinerin tavsiyesi ile pan terramycine başladım sonra monodoksa geçtim, ama ağzını açmadığı için ilacı ve kadayıfı günde 4 saat bir kaba koymak dışında yapabileceğim bir şey bulamadım. Bir değişiklik yok tam tersi bugün burnu tıkalıymış gibi bir ciyaklama sesi arttı, acı çekiyor gibi, her ciyaklamasında içim parçalanıyor, ama elimden bir şey gelmiyor. Bu akciğer enfeksiyonundan kurtulan yok mudur hiç arkadaşlar, gerçekten moral verecek biri, hiç mi umutlanmamalıyım? Acı çektiğini görmek, bu halini izlemek çok zor onun.

Kaplumbağadan anlayan bildiğiniz bir veteriner varsa lütfen paylaşın arkadaşlar. Finallerim başlıyor ama dayanamıyorum bu haline kadayıfın yarın en kötü Şile'den Avcılar'a İstanbul Üniversitesi Veterinerlik fakültesine götüreceğim.

Cvp: istanbulda kaplumbağadan anlayan veteriner

Kesinlikle İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gitmenizi öneriyorum. En iyi seçimlerden biri olacaktır.
Nadir de olsa akciğer enfeksiyonundan kutulan kaplumbağalar mevcuttur.
Geçmiş olsun tekrar, ne kadar zor olduğunun farkındayım.

Geçmiş olsun Tuğçe hanım.

Çok teşekkür ederim hepinize. Çok iyi bakıyorum, niye hasta oldu niye böyle acı çekiyor anlamıyorum ama 3 gündür o bir şey yemedikçe benimde boğazımdan bir şey geçmiyor=(

Peki bu seviyeden sonra kurtulan oldu mu? Ağzını açıp kapatıyor, yemek yemiyor ciyaklıyor ama kaba konulduğunda da oradan kurtulmak isteyecek kadar hareket ediyor, çabalıyor, o güç var hala.. Bir de anlamadığım kabuğunun altında bir pembelik yok.

Geçmiş olsun, üniversitelerin veterinerlik fakültelerinde alanında uzman iyi hocalar mevcut. Antibiyotik iğne vururlarsa iyi gelebilir. Ama onunda riskleri varmış; felç gibi. Uzman kişiler tarafından yapılırsa sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Keşke Şile'de arayacağıma veteriner Fakülteye götürseymişim direk=( Yarına kadar dayanmayacak diye çok korkuyorum. Bu arada yarın uzun bir yol gideceğiz, kadayıfı yolda nasıl üşütmeden götürebilirim, bir tavsiye? Ne kadar susuz kalabilir?

Pembelik en son aşamada çıkan bir semptomdur. Akciğer enfeksiyonun sonlarına doğru oluşur. Kuru alanda sürekli yatmak ve yemek yememek ilk semptomlardandır. Hırıltılı nefes alması pek iç açıcı değil ama antibiyotik iğnesine ve tedavisine cevap verebilir. Yarın bir gidip hekimlere danışın.

Geçmiş olsun tekrar :/

Günlerce susuz kalabilir. Kesinlikle kuru bir yerde taşımalısınız. Şeffaf saklama kapları yada mukavva ayakkabı kutusu olabilir. Ben bu yaz onları öyle taşımıştım. Kutunun dibine 3-4 kat kağıt havlu koyup, kutuya delik açıp taşıyabilirsiniz. Ben üşütmemeleri için sırt çantama koymuştum onları ablama götürürken. Gayet sağlıklı bir şekilde taşındılar.

Ama kesinlikle su içinde taşınmamalıdır.

Çok teşekkürler, taşınma konusunu bilmem iyi oldu, gerçi uçak yolculuğu bile yapmışlardı ama Şile'den hiç bu şekilde işkenceli bir yolculuğa çıkmadı. Bir saklama kabı hatta olmadı bir de sıcak su torbasını onun altına koyarak taşırım yarına. Pembelik en son evre mi bilmiyorum ama bizim durumumuz da en son evre diyecek kadar şu an ciddi gibi. Arada arada ciyaklama geliyor ama bir başladı mı sürüyor baya=( Bekleyemiyorum yarını, vasıta olsa şeytan geceden götür diyor, 7-24 çalışıyorlarmış.

Merhaba arkadaşlar, kadayıf bugün anca İstanbul Veterinerlik Fakültesi'ne gidebildi. Derslerimin yoğunluğundan, erkek arkadaşım Kadayıf'ı götürme jestini yaptı.

Fakülte'nin dahiliye bölümüne gitti, şu zamana kadar bu kadar telaş yaptığım için teşhise inanamadım ilk önce=). Kaplumbağam ciyaklama seslerini, ağzını açıp kapama hareketlerini, yemek yememeyi ve sık sık uyumaya çalışmayı doğal süreçten dolayı yapıyormuş, kış uykusuna yatmaya çalışıyormuş. Bunun için sık sık kuru alanda duruyorsa suya bırakın ılık havluyu kaloriferin üzerine serip yürütün, ayaklarını hareket ettirin falan demiş, kış uykusuna yatmaması için.

Gözlerinin şişliği ise kaplumbağaların sık sık kaptığı bir mikrop yüzündenmiş, bir damla vermiş onun için de, onun dışında çok sağlıklıymış=) Çok mutluyum şu an, tabi kış uykusuna yatmaya çalışma evresi geçince daha mutlu olacağım hem de söylenenlerle tatmin olacağım.

Ev ortamında kış uykusuna yatma isteği ilginç geldi ama onu demekki biraz daha sıcak tutmanız gerekecek. Ilık su banyosu ve daha sıcak bir yaşam alanı gerekecek demek ki :)Suyun sıcaklığını ve kuru alanın sıcaklığını biraz arttırın isterseniz. :)

Aslında sıcaklık kısmını anlamadım, yani tatmin olmadım derken onu kastettim. Suyunu hep 29 derecede tutuyorum hatta odanın sıcaklığına göre mi bilmiyorum bazen 30 olabiliyor. Yurt odalarımızda da geceleri özellikle buram buram terliyoruz. Kuru alandaki ampül 60 watt. Veterinere iyi ortamda bakıldığı da söylenmiş teşhiste yanıldığını düşünmek istesem bundan dolayı, böyle işte. Hala kafam karışık aslında ama kabukta pembelik olmayınca da teşhise inanmak istiyorum, fakültenin de yanılmayacağını düşünerek.

Hiç kış uykusuna yatmaya çalışan kapluşunuz yok mu arkadaşlar aranızda=( iyi bakılmasına rağmen?

Veterinerlik fakültesinden daha iyi bilemeyiz muhtemelen ama belki içgüdüsel olarak kaplumbağanız metobolizmasını yavaşlatmıştır. İmkansız değil yani. Umarım en kısa zamanda hareketlenir. :)

Teşekkürler, ben de kısa zamanda hareketlenmesini umuyorum.

Geri