Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İşte Akvaryumum Ve Kapluşum...

Seco

Bronz 3 Üye
Sonunda akvaryumu kurduk.Aslında daha hiçbirşey yapmadım sayılır ama genede akvaryumun boyutu felan kuru bölge bunların resimlerini koymak istedim.
mailto:/2r54905.jpg
Tam çekemedim kusura bakmayın ...
mailto:/wjctc6.jpg
Kuru bölgem şimdilik bu.Ama kapluşum genellikle ısıtıcının üstüne çıkıyor.Ayrıca üstünde şişe olmasının nedeni suyun üstünde yüzdüğü için ağırlık yapması için koydum.
mailto:/ekqpoi.jpg
Buda kapluşum.Önerilerinizi lütfen söyleyin.Şimdiden teşekkürler...

Su seviyesini yükseltin bence. Kuru alan lambası var mı?

Onu yarın alacağım.Ayrıca suyun böyle kalmasının bir zararı olur mu?Kuru bölgenin yüksekliğiyle aynı.

Seco' Alıntı:
Onu yarın alıcam.Ayrıca suyun böyle kalmasının bir zararı olur mu?Kuru bölgenin yüksekliğiyle aynı.

Kaplumbağanın rahat yüzmesi için su seviyesi yüksek olmalıdır.

Su seviyesi bence şu anda iyi çünkü filtre yok onu alınca ancak yükseltebilirim.

Edit:Neden ısıtıcının üstüne çıkıyor olabilir ?

acilinden kullanışlı bir kuru alan yapmanızı öneririm..kuru alan tamamlandığında zaten su seviyesi de yükselecektir..

Arkadaşlar benim kapluşumun altı pembe ondan su şuanda 29 - 30 derecede duruyor sizce iyi mi yapıyorum? Akciğer efkesiyonu oldu herhalde.

Eğer sadece kabuk altı pembeleşmesi varsa bu direk akciğer enfeksiyonu demek yanlış olur.
Başka bir hastalık belirtisi var mı?

Yok... Sadece altı biraz pembe okadar.
Bide çok nadir yan yüzüyor ama çok nadir.Hemen düzeliyor.

Korkulacak bir şey yok o zaman.Yem yememe, kuru alanda fazla durma gibi belirtiler yoksa bir sorun yok demek ki :)

Yem afiyetle yiyor. Ve hep ısıtıcıya çıkıyor :) Yani kuru alana değil. Ozaman ısıyı tekrar 28 dereceye ayarlıyorum...

Kuru alan için bir lamba alırsanız sorunun çözüleceğini umuyorum :)

Geri