Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ıstıcı

oscar

Bronz 1 Üye
arkadaşlar benim 100 watt shark ısıtıcım var bütün gün çalışıyo akvaryumum 35 litre faturaya ne kadar bi para yansır yorumlarınız için teşşekürler korkuyorumda bütün gün çalışıyo çok yansımaz inşallah

Cvp: ıstıcı

eğer ki her saniye çalışıyorsa aylık 27-28 lira gibi bir sarfiyatı olacaktır.

termostatlı mesala bi sönüp 2-3 dk tekrar çalışıyo napmam gerekiyo böyle kabarık bir fatura görmem için önerilerinizi bekliyorum

Yapacak bir şey yok. Isıtıcı sürekli takılı olmalı. Kışın ortalama 15-17 saat elektrik çekecektir. Bu ortam ve istenen sıcaklığa bağlı olarak açılıp kapanarak ayarı yapacaktır. Ancak her ihtimalde ben o kadar etki edeceğini sanmam. Hesaplamasını şu an hatırlamıyorum ama tahminen kışın aylık 5-6 tl civarında etkiler.

teşşekürler 5-6 tl ise sorun yok :133: ben 40-50 lira gelir diye çok korkuyordum saolun

Sadece o bahsettiğimin üzerinde getiremez. O zaman ben batarım. Üç akvaryum ve daha güçlü bir çok ekipman var. Evdeki diğer cihazlarda cabası. Aylık evin toplam elektriği 120 tl yi hiç geçmedi.

yanlış anlaşılma olmasın, benim hesabım ısıtıcının 24 saat boyunca kesintisiz çalışması durumunda oluşacak olan fiyatdır. yüzde 20lik zamdan önceki 1kilowat fiyatı 0,159 lira, 1 kw 1000w a eşit, hesaplayalım:

24 x 200 : 4800
4800 x 30 : 144000
144000 / 1000: 144
144 x 0,159 : 23 lira civarı yapar, yüzde 20lik zammımızı ekleyelim:

23 x 1,20 : 28 lira civarı

yani hesabımda bir yanlışlık yok, ısıtıcının kapandığı süreleri çıkartmak mümkün değil zira bunun için binlerce değişkeni hesaba katmak gerek.

Teşekkürler. Ben hesabı 200 w olana göre yaptığınızı sanıyorum. Bu demektirki bizim ısıtıcılar çok daha az devreye giriyor.

Birde ben 300w x 2 + 100w + 100w ısıtıcılar ve 75w+60w+40w+26w+13w+13w+50w+50w+40W ambuller 3 adet hava motoru ve 4 adet filtre ortalaması 25-30 w eden ekipmanlar var. Lambalar ve hava motorları yarım gün çalışıyor.

Hadi ısıtıcılar şimdi çalışmıyor, ama onlar takılıyken bahsettiğim rakam gelmişti. Belki tam ayı dolduramadan çıkarmışımdır. Ama fark 10 tl yi geçmez eminim. Tv vs gibi ev gereçleri cabası. Yani bir şekilde fazla güç çekmiyorlar sanırım.

Siz bahsettiğiniz rakamı verdiniz mi? Yani ben gerçek sonuçtan bahsediyorum. Net hesap yapmadım şimdiye kadar ama merak ettim açıkcası :)

Arkadaşlar elektriğin vergiler dahil kw fiyatı bizim burada 0.32 tl sizde şu şekilde bulabilirsiniz elektrik faturasının toplam fiyatını toplam elektrik tüketimine bölerek en doğru sonucu elde edersiniz

Geri