Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ıstıcısız bir kaç gün

doğukanSerin

Yeni Üye
Küçük 2 tane kaplumbağalarım 3-4 cm yeni aldım ve o ölüm kaplarında duruyolar şimdilik akvaryumum filtrem var ama akvaryumda bakmak istemiyorum onun yerine 18*18 lik bir kapta bakıcam 3-4 gün ama ısıtcısız ama ıstıcı alıcağım 2-3 güne kadar sonra o kapıda büyütcem bu resimdeki gibi bir şey yapmayı düşünüyorum ,,

sizce uygun olurmu kaplumbağaların hiç bir sorunu yok yem yeme sıkıntısı hareketliler ikiside teşekkürlerr..

Cvp: ıstıcısız bir kaç gün

Akvaryumda bakmak istememe sebebiniz nedir?

Fotoğraf başka kapluş sitesine ait olduğu için linki sildim. Saklama kabında da kapluş bakanlar var evet ama genelde akvaryuma göre daha ucuz olduğu için geçici sürelerle saklama kapları kullanılıyor. Sizin akvaryumunuz da varmış. Isıtıcı için 3-4 günde birşey olmaz diye kesin konuşamam ama en kısa zamanda almaya çalışın. Bulunduğunuz ilin bölgenin sıcaklığı da önemli tabii.

-Ezgi-' Alıntı:
Akvaryumda bakmak istememe sebebiniz nedir?

bi ara balıklara kafayı takmıştım ve sonra temizliği ile pek ilgilenmedim babam yapmıştı ondan sonra izin verceğini pek sanmıyorum :smile: o linkini koyduğum resim olmazmı şuan bi kaba koydum 3-4 cm kaplumbağa için suyun derinliği kaç cm olmalı? korkuyorum boğulcaklar diye

:smile: Ben resimleri göremedim ama boğulmazlar kuru alan var mı?

Kuru alan için ısıtıcı lamba var sanırım eğer su seviyesi kapluşların kabuğundan yüksekse ters dönseler bile yüzerek düzelebilirler yani boğulma tehlikesi yok :smile:

ısıtıcım vardı ama kaybettim uvb lambamıda kaybettik bir filtre var bide akvaryum kaldı ısıtıcı olsaydı büyük kab alcaktım hemen

Saklama kaplarında bakan arkadaşlar var ama ben akvaryumu tercih ederdim. Bence akvaryum için babanızı ikna edin. Ve balıklar gibi olmasın durum temizliği olsun vs diğer şeylerle ilgilenin :smile:
Uvb lamba ve ısıtıcıyı kaybetmeniz kötü olmuş ancak ısıtıcıyı tekrar temin etmelisiniz. Eğer kapluşları güneşlendiriyorsanız uvb ye gerek yok en azından yaz ayları için. Olmazsa Devit-3 le takviye yapabilirsiniz.

doğukanSerin; akvaryumunuz olduğu halde, kapta ısrarcı olmanızın sebebini ben çözemedim. Kaplumbağalarda dişilerin 30 cm erkeklerin 20-25 cm'e ulaştığını biliyorsunuz değil mi?
O hayvanlar büyüyünce önünde sonunda akvaryuma geçmeniz gerekecek.

kuru alanımın çok sağlam olmadığını anladım kolay yapabileceğim fikirler söylermisiniz?

haklsıınız saten büyüyünce akvaryuma geçiceğim

Cd kabından kuru alan yapabilirsiniz gerçekten kullanışlı oluyor.

Belkız Hanım'ın burada cd kabından kuru alan anlatımı var. Çok güzel anlatmış. Bunu deneyebilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-videolu-kuru-alan-yapimi.html?highlight=kuru+alan+yap%c4%b1m%c4%b1

-------------------------------------------------------------------Özür

yalan söylemiyorum baştan anlatırsam ben balık almıştım akvaryum ıstıcı falan uvb bir süre ilgilendim ve ben nedense balıklardan soğudum ve temizliğini yapmadım o günden sonra babam uğraştı saten balıkları bir süre sonra akvaryumcuya geri verdik ve malzemeleri tanıdğımız birine verdik akvaryumu küçük gelmişti onlarda bir süre balıklara bakıp kaldırmışlar sonrada malzemeleri kaybetmişler sadece kalan filtre ve akvaryum yalan veya utanacağım bi durum yok :S şaşırdım doğrusu

anlaştıkmı kazma bey :haha:

Anlaştık :D Özür dilerim.

Bence zaman kaybetmeden büyük bir saklama kabı alın ve ısıtıcı, filtre, kuru alan, kuru alan lambası, termometre gibi ekipmanları da bir an önce tamamlayın.

Hayvan beslemeden önce tüm ömür onlara bakabileceğinize, sıkılmayacağınıza emin olmanız gerekir. Bir kaplumbağa için erişkin olunca minimum su miktarı 100 lt. Bunları düşünerek kaplumbağayı almışsınızdır umarım.
Ekipmanları ne kadar hızlı tamamlarsanız o kadar iyi olur. Isıtıcı yokken akşamları kabın üzerini bir bez ile örtün. Tabi havada alsın.

Uzun ömürler.

sizce ilk başta büyük bir saklama kabımı almalıyım ısıtıcımı

Geri