Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iyileşme süreci nedir ? hala kuru alanda fazla kalıyor

leo

Bronz 5 Üye
Kaplumbağlarımdan bi tanesi hastaydı 5 gün veterinerde antibiyotik tedavisi gördü eve getirdiğimde onları akvaryuma taşıdım ısıtıcıdır lambadır falanıdır filanıdır. Ama tedavi gören hala kuru alanda normalden fazla kalıyor iştahı normale dönmüş yem verince yiyor hatta havuca marula falan alışmışlar veterinerde verince yiyorlar yan yüzme durumu vardı eve getirdikten sonra bir kaç gün devam etti iki üc gündür suda olduğu zamanlara denk geliyorum bakıyorum oda normale dönmüş gözleri normal şişlik kapanma yok ama kuru alanda dikkatimi çekecek kadar çok kalıyor yinede diğer kaplumbağ aldı başını gelişiyor bu kücücük kaldı hastalıktanmıdır acaba şimdi sormak istediğim beklemelimiyim iyileşme sürecine dahil bişeymi yoksa veterinerin kapısına dayanmalımıyım veterinerden geleli 10 gün oldu bu arada.

Cvp: iyileşme süreci nedir ? hala kuru alanda fazla kalıyor

Normalde gün içerisinde toplamda 3-4 saat kadar kuru alanda durabilirler. Galiba sizin kapluş daha fazla kalıyor, yeni hastalık atlattı ise halsizliği yorgunluğu olabilir vitamin takviyesi bu dönemde önemlidir. Ancak kapluşlarla ilgilenen bir veteriner bulmuşken muhakkak tekrar kapısını çalıp durumdan haberdar etmenizi öneririm, 10 gün biraz uzun bir süre çünkü.

teşekkür ederim bu durum için önerebileceğiniz vitaminler varmıdır nerelerden bulabilirim oturduğum semtte bu tarz şeyler sınırlı en azından benim gördüğüm kadarıyla çalıştığım için aramaya nadir fırsatım oluyor kolay bulunan ve yararı olan bişeyler varmıdır en kısa zamanda arayıp veterinere danışacağım tekrar teşekkür ederim

Vitamin olarak sera reptilin kullanabilirsiniz, petshoplarda genelde bulunması lazım ama internetten mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4491 bu linkten de alabilirsiniz. İnşallah kısa zamanda tekrar hareketli günlerine döner kapluşunuz :)

Hastalık ve tedavi süreçleri gelişmesinde yavaşlamaya sebep olmuştur. Normal bir durum. Tamamen düzelince tekrar büyümeye başlar. Hatta sağlıklı iki kaplumbağadan biri suda daha az hareket ediyorsa farklı boylara ulaşabilir. Bende iki RES var, geldiklerinde aynı boyda idi. Biri çok hareketli, diğeri daha durağan ve çekingen bir karakterde. Hareketli olan hastalık geçirmesine rağmen şu an yarım cm daha büyük.

Diğer konularda Tuba hanımı dikkate almanızı öneririrm.

Sağlıklı günler

teşekkür ederim sağlıklı olan hasta olandan küçüktü şimdi onu geçti valla ve çok hareketli diğer kapluşumda sağlıklı büyür umarım önerileriniz için tekrar teşekkürler

Hangi antibiyiotiği kullandınız acaba?

Doğrusu sormadım hangi antibiyotiği kullandıklarını tedavi için veterinere bıraktım onları

Geri