Herkese merhaba. 11 yaşlarında olduğunu düşündüğüm kırmızı yanaklı su kaplumbağamı sahiplendirmek istiyorum. Daha önce de denedim fakat İzmir’de sahiplendirmek çok zor sanırım.3 yıl kadar önce bir aileden sahiplenmiştim, artık bakamadıklarını söylemişlerdi ve sahiplenecek kişilerin de düzgün bakamayacağını biliyordum (birkaç defa balık bakmaya çalışmış ve başaramamışlardı) bu nedenle dayanamayıp sahiplendim. 1-2 hafta bana verdikleri kapta baktım ve daha sonra akvaryuma geçtim. 7-8 yıl boyunca daha sonra adının ölüm kabı olduğunu öğrendiğim kapta bakılmıştı ve arada balkona çıkardıklarını söylemişlerdi. Bana verdikleri yem de balıklara verilen minik ekmek gibi olan açık yemlerdendi. Daha sonra Gammarus almaya başladım sonra da bu balık yemlerinden tamamen kurtuldum. Arada marul veriyorum ve yemeyi oldukça seviyor. Akvaryuma geçtikten sonra hızlı bir şekilde büyüdü. Daha büyük bir akvaryum yaptırdım. Su ısıtıcı aldım fakat daha önce elektrik çarpması yaşayanları görmüştüm bu nedenle cesaret edemedim. 3 yıldır benimle, şimdiye kadar hiçbir sağlık problemi yaşamadı. Fakat son haftalarda 1 defa güneşe çıkardıktan sonra ilk defa kusma durumu yaşadık ve iştahsızlık başladı. Bu iştahsızlık durumu birkaç hafta sürdü fakat bir daha kusmadı. Gammarus ve yumurta akı vererek ara ara besledim, kendi yemlerini yemedi. Gentagut damla alıp 4-5 gün kadar uyguladım. Halsizlik devam etti ve sonuç olarak 1 adet yumurta bıraktı. Bunu daha önce yaşamamıştık. Halsizliği devam ettiği için ve forumda da yaptığım araştırma neticesinde yumurta bırakmaya devam edeceğini ve halsizliğin bu nedenle olduğunu düşündüm. Birkaç gün sonra tek seferde 2 yumurta daha bıraktı. Bundan sonra hareketleri normale döndü, iştahı arttı fakat eski yemlerini yemek istemediğini düşünüyorum, sadece Gammarus yemek istiyor ve küçük parça olarak yiyor. Artık rahatladığını düşündüğüm için kabuğunu fırçalayabilirim diye düşündüm ve birkaç gün önce fırçaladım. Bu sırada sol arka ayağındaki derinin soyulmuş olduğunu gördüm. Küçük bir kızarıklık vardı ve soyulmuştu. Forumdaki benzer durumları daha önce okumuştum ve kantoron yağı sürmeye başladım. 1-2 saat kadar ısı lambası altında beklemesini sağlıyorum. Bugün kontrol edip iyileşme durumuna göre baticon da sürmeyi düşünüyorum.
Sonuç olarak yaklaşık 3 yıldır benimle ve son birkaç haftadır daha önce yaşamadığımız durumlar yaşadık.
Ne yazık ki son zamanlarda çok fazla durumla mücadele etmem gerekti. 1 yıllık hastane süreci sonucunda birkaç ay önce bir kayıp yaşadım, bu çok yıpratıcı bir süreçti. Şimdi ise bir yandan Gappuş’un rahatsızlanması, işten ayrılmam, yurtdışına yerleşme planları her şey üst üste geldi ve ne yapacağımı bilemiyorum. Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nı aradım fakat kabul etmiyorlarmış, aklıma hiçbir çözüm gelmiyor. İzmir’de olup sahiplenmek isteyen veya bilgi sahibi olup yönlendirebilecek olan birileri varsa çok memnun olurum.
26-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da olacağım, İstanbul ve Bursa’ya bu tarihlerde getirebilirim fakat ekipman olarak akvaryum ve kumu taşıyamam, yemlerini ve su ısıtıcısını getirebilirim.
Sonuç olarak yaklaşık 3 yıldır benimle ve son birkaç haftadır daha önce yaşamadığımız durumlar yaşadık.
Ne yazık ki son zamanlarda çok fazla durumla mücadele etmem gerekti. 1 yıllık hastane süreci sonucunda birkaç ay önce bir kayıp yaşadım, bu çok yıpratıcı bir süreçti. Şimdi ise bir yandan Gappuş’un rahatsızlanması, işten ayrılmam, yurtdışına yerleşme planları her şey üst üste geldi ve ne yapacağımı bilemiyorum. Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nı aradım fakat kabul etmiyorlarmış, aklıma hiçbir çözüm gelmiyor. İzmir’de olup sahiplenmek isteyen veya bilgi sahibi olup yönlendirebilecek olan birileri varsa çok memnun olurum.
26-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da olacağım, İstanbul ve Bursa’ya bu tarihlerde getirebilirim fakat ekipman olarak akvaryum ve kumu taşıyamam, yemlerini ve su ısıtıcısını getirebilirim.