Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

japon balığına fanusta bakabilir miyim?

Feya

Bronz 3 Üye
Katılım
12 Haz 2011
Mesajlar
62
japon balığı almak istiyorum. büyük bir fanusta bakmak uygun olur mu? balık bakıyım derken onları mutsuz etmek istemem de sorayım dedim.
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

önermiyorum; japon balıkları ısıtıcılı akvaryuma ihtiyaç duyarlar, diğer türlü %90 mantardan ölüyorlar
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

ısıtıcı ve mantar dışında bir sorun olmaz mı? mantar ilaçlarıyla mantarı önleyebilirim belki.
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

olmuyor feyyaz bey denedim kaç kere; hayvana da yazık; akvaryuma ihtiyaç duyuyorlar. beta besleyebilirsiniz ama çamurda bile yaşar
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

Japon balıkları için balık başına en az 10lt su düşmeli ve akvaryum en az 100lt olmalıdır. Daha küçük akvaryumlarda da balıklar yaşatılabilirse de balıkların sağlığı açısından pek uygun değildir. JApon balıkları için akvaryumun taban alanının geniş olması daha iyidir. Bu tip akvaryumların görselliği biraz zayıf olsa da taban alanındaki genişlik balıkların daha rahat hareket etmelerini sağlar.

Filtre konusu japon balığı akvaryumlarında çok öenmli bir konudur. Japon balıkları sürekli beslenen ve buna paralel olarak dışkı üreten balıklardır. Ayrıca sürekli kumu karıştırdıkları için dipteki pislikleri de havalandırırlar. Bu nedenle akvaryumda bir iç filitre(mekanik filtrasyon için) destekleyici filtre olarak bulunmalıdır. Buna ek olarak bir şelale filtre yada bir dış filtre biyolojik filtrasyonu gerçekleştirmelidir.

Ayrıca japon balıkları sık su değişimlerini severler. ÖZellikle 2-3 günde bir %20 oranında su değişimi onların daha hızlı ve sağlıklı büyümelerini sağlar. Akvaryuma eklenen suyun akvaryum sıcaklığına eşit olması gerekmektedir. Yoksa çok çabuk hastalanabilirler.

Japon balıkları her ne kadar serin su balıkları olsalar da akvaryumlarında bir ısıtıcı bulunması gerekmektedir. Isıtıcı asıl görevi suyu ısıtmak değil su ısısını sabit tutmaktır. Bu nedenle su sıcaklığı 22 derece gibi düşük bir dereceye ayarlanıp su bu sıcaklıkta sabit tutulmalıdır.

Kum japon balığı akvaryumlarında çok önemli bir elemandır. Japon balıkları sürekli olarak kumu karıştıran balıklardır. Seçilen kumun çok ince veya çok kalın olmaması gerekir. Balığın ağzına girebilecek büyüklükte olmaları gerekir. Çünkü japon balıkları bu kumu ağızlarına alıp geri bırakmayı severler.

Normalde akvaryumların güneş görmemesi istenir. Fakat Japon balığı akvaryumlarında bu kural geçersizdir. Bunun sebebi japon balıklarının güneşe ihtiyaç duymalarıdır. Özellikle yavru japonlar güzel renklere bürünebilmek için güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Akvaryumun günde 1-2 saat güneş görmesi iyi olacaktır. Bunun bir faydası da kum ve çakıllar üzerinde oluşan yosunlardır. Japon balıkları bu kumları ağızlarına alarak üzerlerindeki yosunu yerler ve kumu geri bırakırlar. Bu yosunların besin değerleri yüksektir. Özellikle balıkların renkleri için geekli maddeleri içerirler. Ayrıca balıkların bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler.

Akvaryum dekorasyonunda testi gibi balıkların içine girip sıkışabilecekleri malzemeler kullanılmamalıdır. Bu gibi malzemelerin içine giren japon balıkları çıkmak da zorlanacak ve orada öleceklerdir.

Japon balıklarının yemlenmesinde japon balıkları için özel olarak üretilmiş yemlerin kullanılması önemlidir. Japon balıkları diğer balıklara göre daha farklı bir beslenme şekline sahiplerdir. Özellikle aşırı yemlemeden kaçınılmalıdır. Günde 1-2 defa yemleme yeterlidir. Su sıcaklığı düştükçe balıkların yeme olan ihtiyacı azalır. Bu dönemlerde yem miktarı azaltılmalıdır.

İyi Forumlar

kaynak: akvaryumforum.com
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

berkcan dost en iyisini yapmış; demek istediklerimi ama demediklerimi güzelce özetliyor. iyi forumlar
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

kimse bu kadar çok isteklerinin olduğunu bilmiyor japon balıklarının. iyi ki de sormuşum yoksa hayatı berbat olcaktı hayvanın.

beta balığını araştırıyım belki onu beslerim.

teşekkür ediyorum eyvallah
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

Feyyaz bey hiçbir balık fanusta yaşayamaz. Betalar kavgacı olduğundan ayrı akvaryum kurmak istemeyen pet shop görevlilerinin balıkların bardakta da yaşayabileceği yalanını uydurmaları sonucu hayvanların adı ''bardakta bile yaşayabilir''e çıkmıştır.

En azından 20 litrelik bir akvaryum, ısıtıcı, hava hortumu olan bir iç filtre gereklidir.

Saygılar.
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

Ben dokuz ay baktım.kurumuş sert yem(açık yem) yüzünden öldü :'(
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

Akvaryumda ısıtıcılı bakarsanız daha iyi olurr
 
Cvp: japon balığına fanusta bakabilir miyim?

Asla her balık akvaryuma ihtiyaç duyar , japon balıkları olmaz ,bazıları beta yaşar der ama fanus balığın gözünü bozar , ısıtıcı koyulmaz filtre koyulmaz onu alacağına git 20 cm lik bi akvaryum al 10 lt su koy bir de ısıtıcı bir beta çok güzel mutlu bir şekilde yaşar.
 
Geri
Üst