Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL Reptil desert uv 300 Kompakt lamba bilgisi olan var mı ?

conrad84

Yeni Üye
Merhabalar Bu ürümü aldım ancak çöl teraryumları için yazıyor üzerinde Sukaplumbağam için uygun değilmidir bu ürün Acil bilgi verirseniz sevinirim ona göre iade edeceğim ürünü yardımı olan herkese şimdiden teşekkür ederim....
mailto:/urun_detay.aspx?kat=152&urn=13215

Cvp: JBL Reptil desert uv 300 Kompakt lamba bilgisi olan var mı ?

Bu çöl teraryumları için uygun. Bizim kaplumbağalarımız tropik canlılar. Yani kullanamazsınız. 3000 (3.0) değil 500 (5.0) olanları su kaplumbağaları için uygundur.

Teşekkür ederim Ecem hanım yardımlarınız için ne zaman başımız sıkışsa imdadımıza yetişiyorsunuz. sitelerde bulamadım örnek bir link verebilmeniz mümkün müdür ?

Şuan piyasada 5.0 lambalardan yok hiç. Çok yerde aradım ama bulamadım ben biraz beklemeniz lazım

Aldığım yeri az önce aradım elinde jbl uv 480 olduğunu söyledi bu uygunmudur sizce ? Ancak bununda üzerinde desert yazıyor :( ecem hnm 500 olması gerektiğini söylemişti ama bir link daha vereyim...

Kompakt halini mi florasan halini mi istiyorsunuz bilmiyorum ama aldığınız yere Exo Terra Repti Glo 5.0 ı sorun eğer varsa onla değiştirmeniz faydalı olacaktır.

Benim linkini bulabildiklerim ;

Florasan bulabildim malesef kompaktı Eren beyin söylediği gibi mevcut değil stoklarda. ;

mailto:/urun_detay.aspx?kat=28&urn=4522
http://www.petmarket.com.tr/Hagen-Exo-Terra-Repti-Glo-50-Tropical-Terrarium-Lamp-20-w-60-cm,PR-4874.html

Exo terra dışında bulabildiğim ;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13325
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=14238

Bu arada not: 5.0 ve 6.0 kullanılabilir.

saolun ancak jbl den başkası mevcut değil ellerinde ne yapcam bilmiyorum para iadesi de yapmıyorlar :( dediğim gibi jbl reptil desert uv 480 verelim diyorlar ancak bu da olmuyor anlatamıyorum adamlara ellerindeki tüm uv lambaların isimlerini alsam yardımcı olabilirmisiniz ? 150-160 TL lik kompakt lambalar var olmadı farkını verip onlardan almak zorunda kalıcam :(:'(

Kompakt olanlarında bir çoğu kertenkeleler için. Uygun ampul yoksa başka ürün ile değiştirip lambayı farklı bir firmadan alsanız.

jbl repti jungel uv 310 23w var arkadaşlar bunla dgstrdm ithalatçi firma su kaplmbgasna olur dedi anck ona bile güvenim yok sizce olur mu bu ampul eger olmazsa gidip yuzde 20 kesinti ile para iadesi alacagim yardimlarnz icin sagolun

Malesef buda degil adi ustunde Jungle yani yagmur ormani terraryumlari icin daha cok kurbagalarda kullaniliyor. Neden para iadesi almadiniz ?

kredi kartindan cektirdgmdn dolayi yuzde 20 kesicez komisyonu dediler 20tl bosa gtmesin ithalatçi firmada olur diyince bunu aldim. belki 2. linkte verdgniz memba terra replux 6.0 vrdir. birde yemin ediyor ya ben burdaki kaplumbagalarda da bunu kullandim su kaplumbagasi olanlara da sattim diye. neyse yapacak bir sey kalmadi sanirim para iadesinden baska

Sonunda bu ürünü buldular ve aldım mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13325 biraz pahalıya mal oldu ancak jbl ithalatçısı pet garden ı arayıp durumları anlattım beni istanbul yetkilisi Çetin Bey e yönlendirdiler. Ama inatla bu ürünün su kaplumbağaları için uygun olduğunu söylüyor ( jbl repti jungle uv 310 ) ben biraz üstüne geldikten sonra hatasını anladı Çetin bey in kendini savunma tarzı beni şok etti dediği lafı aynen yazıyorum " Kaplumbağalar ucuz hayvanlar olduğundan dolayı kimse bu kadar para verip UV lamba almıyor bu yüzden karışıklık oldu sanırım " bende bir evcilin hayatını para ile nasıl ölçebiliyorsunuz anlamış değilim ürünü iade edip nambia terra yı getirtin diyince susup kaldı. Birdaha da JBL ürünü asla kullanmam demiştim ama durumu özetleyip PEt Garden a mesaj atınca elindeki bütün kullanım klavuzlarını katalogları Yem numuneleri ile birlikte göndereceklerini ve Çetin Bey hakkında pet garden yetkilisine şikayet edeceklerini gerekli işlemleri yapacaklarını söyleyince durum değişti. Pet Garden gerçek ten anlayışlı ve sorulara hızlı dönüş yapıyor... Biraz uzun bir yazı oldu ancak durumu anlatmaya çalıştım belki faydalı olur diye yardımlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

Geri