Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL Reptil Spot (Kuru Alan Isıtıcısı)

nameste108

Platin 2 Üye
şu an iki adet kuru alanıma (exo terra turtle bank large) iki adet 40 watt'lık lamba kullanıyorum ve yeterince ısı sağlıyor.

ben yeni bir kuru alan siparişi verdim (52.5 litrelik asma kat şeklinde kuru alan) ve bu ürünü(tıklayınız) ısıtıcı lamba olarak kullanacağım. acaba bir adet ampül yeni kuru alanımı ısıtmak için yeterli olur mu? olmazsa kaç adet 40 wattlık ampül almalıyım?

Not: kullandığım masa lambasına en fazla 40 wattlık ampül takılıyor.

teşekkürler.

Cvp: JBL Reptil Spot (Kuru Alan Isıtıcısı)

Lambanın konumu ısı değeri için önemli. Zemine uzaklık şu anki ile aynı oranda olursa ve şu anki ısı uygun değerde ise sorun olmaz. Tabi çap olarak yetmeme durumuna karşı sayıyı artırabilirsiniz. Bence 60 W takılan bir lamba alsanız çok iyi olur.

Ben büyük kuru alanımda 60 W ve 75 W ısıtma lambaları kullanıyorum.

zamanında max 40 wattlık almışım, olmazsa 2 adet masa lambası kullanırım. o zaman soruyu şöyle sorayım asma kat şeklinde kuru alan kullanan var mı? varsa onlar kaç wattlık lamba kullanıyor?

Ben kullanıyorum. Birinde asma kat camları çok yüksek değil, 20 cm civarı. 40 w bir ampul yeterli oluyor. Diğer kuru alanım daha büyük ve yükseklik 30 cm. Bunda 60 W ve 75 W iki ısınma lambası kullanıyorum. Uzaklıkları ve ısıttığı alanı ona göre konumlandırdım. Resimleride burada görebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Geri