Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğa Vitamin

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar Süleman'ın kabuğuna vitamin sürmek istiyorum.Fakat bunu sadece devit 3 te mi yapabilirim? Yoksa Biyo Tortvit Multivitaminde de yapabilir miyim?

Cvp: Kabuğa Vitamin

Kabuğa sürülen vitaminlerin hiç bir faydası yoktur. Hatta kabuğun üzerinde bir tabaka oluşturabileceği için kaplumbağanızı rahatsız da edecektir. Vitaminlerin tamamı prospektüsünde yazıldığı üzere ORAL yol ile yaniağızdan alınmalıdır. Yoksa hiç bir işe yaramazlar.

Peki teşekkürler.Suya damlattığımda bir faydası oluyor mu peki? Ben genelde yemlerine damlatarak veriyorum.

En etkin yol tabiki de yemlerine damlatmaktır. Çünkü direkt kaplumbağanızın sindirim sistemine girmesi sağlanır. Suya damlatmak genelde yem yemeyen kaplumbağalar için tercih edilmelidir. Faydalıdır fakat vitaminin etkisi azalır. Vitaminler havayla ve suyla temas ettikten kısa bir süre sonra bozulmaya başlarlar. Kaplumbağanız yem yiyorsa en doğrusu sizin de dediğiniz gibi yeme damlatıp öyle vermek :)

Yemi gayet iyi yiyor.O zaman yemine damlatark vereyim.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)

Su yüzeyinde tabaka oluşturdugu için ben ayrı bir kapta,yemine damlatarak veriyordum :)

Suyuna damlatmanızı tavsiye etmem. Kapluşun gözlerine zarar verir.

Geri