Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu kahverengi olanlar dahamı sağlıklı oluyor?

cin

Bronz 1 Üye
Bir petshopun işletmecisi bana Kaplumbağaların kabuğunun kahverengiye dönmesinin vitamin mineral açısından doymuş olduğunu ve çok sağlıklı olduğunu gösteriyomuş Doğru mudur? Benimkinin kabuğu da kahverengi ama bazılarınınki yeşil o yüzden merak ettim.

Kahverengi değil siyah çizgiler hayvanın uvb alımının gerçekleştiğini gözterir. Yani sağlıklı ortamda olduğuna işaret.

Kabuk rengi karakteristik olarak değiştiği yani doğuştan genetik olarak farklı olduğu için bahsettiği gibi bir bilgi yok. Bendeki bir res koyu yeşil kabuk rengine sahip. Bunlar hiç kahverengileşmiyor. İyice koyu yeşil oluyor. Bu hayvan doğuştan sağlıksızmı o zaman. Adam çuvallamış.

Benim konularda resimlere bak hatta iki res olan hayvan arasındaki renk farkına hayret edersin. Adamın dediğine göre birine saman vermişim :)

Cvp: Kabuğu kahverengi olanlar dahamı sağlıklı oluyor?

Anladım demekki bunlarda insanların buğday tenli, beyaz tenli, esmer, siyahi olması gibi farklı renklerde olabiliyolar Ne güzel :133:

Aynen öyle. Kabuk renkleri ve desenleri, sarı çizgilerin şekil ve kalınlığı, hatta deri renkleri dahi farklı. Bendeki reslerden sarımsı olanın deri grimsi diğer koyu yeşil olanın derisi yeşil renk. Bende bu farklılıkları seviyorum.

Petshoptakilere güvenmeyin onlar ticaret yapıyor sonuçta .. Kahverengi kabuk doğal yaşam alanlarında gözüküyor anca Emre Abinin dediği gibi uvb ye doymakla alakalı..

mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-01-2013-eski-ve-yeni-resimlerle-anlatim.html
Bu konuda detaylı resimler var.

Burada iki arkadaş daha katıldı, ama daha az resim eklemişim.
mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-06-2013.html

Teşekkürler İlker. Dahada sistem geliştirmesi devam ediyor. Bir tane daha akvaryum gelecek. Onlar büyüdükçe yer bana dar geliyor :)

Geri