Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu Kalkmış...

dumdumtis

Gümüş 1 Üye
Kaplumbağam Hüsnünün alt kısmının biraz üstünde kabuğu kalkmış hemde paralel bir şekilde yani hem sağı sem solu kalkmış.Uyandığımda baktım ve beyazlık vardı elime aldım kalkmış olduğu gördüm ne olabilir.

Cvp: Kabuğu Kalkmış...

sadece kuruduğunda görünüyor kurumasını bekliyim 1 dk ayrı kaba aldım.Ama ellediğimde kabuğunun kalkmış olduğunu farkettim kireç değil.

Ayrı kaba alınca sadece ufak bir çizgi oldu fotoğrafta gözükmüyor ama kalktığımda gözle gorunur şekilde kalkmıştı kabuğu değiştiriyor olabilirmi?

İşte iki kısmındaki beyazlık.

Ekli dosyalar

• SP_A0952.jpg
    SP_A0952.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 134

Kabuk değişimi 1 gecede ortaya çıkmaz ki. Daha önceden hafif kalkma belirtileri varsa kabuk değişimi gibi gözüktü banada fakat bu kadar yumuşak kabuklada kabuk değişimi yapamazki :S

daha önce varsa ben görmemiş olabilirim sabah kuru alandaydı çünkü kuruduğunda gözüküyor.

Sırtta beyazlamalar da var. Bana da kabuk değişimi gibi geldi.
Ancak büyüme işaretleri yok. Acaba akvaryum küçük mü geliyor.

Geri