Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabugu komple beyazladı

onur 01

Bronz 4 Üye
Kaplumbagamın kabugu beyazladı daha önceden boyun arkasında bir apse çıkmıştı ama kendiliğinden patladı ve geçti.Şimdi ise kabugu kopmle beyazladı ayrıca kabugun en yüksek yerinde(üst kısımda yani şu hani hafif sivri yeri var ya tam ortası birleşimi işte)oralardada açık yeşil noktalar çıktı acaba sebebi nedir?Mantarsa başlayim tedavisine.

Mantar belirtilerine bir bakın forumdan.Belirtileri gösterıyorsa eğer başlayın tedaviye...

Bu beyazlık su da mı belli oluyor yoksa kuru alanda mı?
Fotoğraf ekleme şansınız var mı?

vallahi suda aşırı derecede belli ama karada pek görünmüyor,ayrıca kabugu dışında hiçbiryerinde mantar belirtisi yok birde alt ksım kabuguda biraz beyazlamış gorunuyor,dediğim gibi suda çok belli oluyor ama karada pek görünmüyor

Karada kuruduğu zaman belli oluyor ve suya girince kabuğun altında hava kabarcıkları gibi görünüyorsa kabuk değişimidir.
Ama kuruduğunda hiç bir şey belli olmuyorsa mantar olabilir.
Suda ve kuruduğu zaman fotoğraf koyarsanız daha net konuşulur.

Kullandığın suyun çok kireçli olmasından kaynaklanıyordur. Resim koyabilirmisin?

ya çekerim de net olmaz,program felan yok anlamıyorum zaten o işlerden,sizce biraz daha beklemeli miyim

karada belli olmuyor diyemem ama sudakine göre çok daha az belli görünüyor.Ve bir tek bu kaplumbagada oluyor ama en üste belirttiğim açık yeşil lekeler hepsinde var,beyazlaşma sadece bunda var

Net olmasa da fotoğraf eklemeye çalışın.Ne olduğunu bilmeden beklemek ne kadar doğru bilemiyorum.Mantarsa tedaviye başlanmalı.

Eğer mantar varsa diğer kaplumbağalara da bulaşabilir ayırman lazım. Açık yeşil leke dediğin şeyler kabuğunun üst kısmında tam birleştiği sivri yerdeyse normal. Mantarda oyle bir anda kabuğun hertarafını beyazlatmaz. Bana daha çok sudaki kireçten kaynaklanıyor gibi geldi. Fırçalamayı denedinmi?

Resim koyabilir misin acaba görmeden konuşmak faydasız olur

bir dakika bir fırçalayım banada kireç gibi geldi şimdi,buranın suları kireçli olabilirmiş

fırçaladım ama geçmedi valla,ama anlamadım sadece katmanlarının arasında var suda belli oluyor ayrıca alt kabuguda çok hafif beyaz onun dışında hiçbirşeyi yok anlamadım gitti

renk değiştirdi kabugu resmen açık yeşil-sarı karışımı oldu hiçbirşey anlamadım ki valla,o aralarda hafif beyaz ne oluyor yardım edin lütfen :)

Bir fotoğraf koyarsanız net olmasada yardımcı olabiliriz.
Mantar ya da kabuk değişimi gibi.Ama bana kalırsa kaplumbağanız kabuk değiştiriyor.

Ayni belirtiler benim kaplumbagamdada var ama benimkinde fazladan birde deri degisimi var acaba hazir deri degistirirken kabuguda degistireyimmi diyo ne diyo anlamadimki :/

çünkü kabugu tam beyaz değil sarı,yeşil ve hafif beyaz karışımı yani bende mantar oldugunu sanmıyorum ve ayrıca suda belirgin oluyor dışardayken sadece aralar biraz parlıyor

ve bu yeni oldu,mantar olsa hemen yayılamaz herhalde?

umutta da aynı şey oldu.. ama ben kesinlikle mantardan şüphelenmiyorum.çünkü kokmuyor..ayrıca dün gece fırçaladım.beyazlığı azıcık düzeldi.mavi damla kullanmadım henüz.ama yarın kullanacağım..dua edin umut a lütfen:(

Geri