Cvp: kabuğu sağlıklı mı
En iyi internet sitesi ve pet shoplardan uygun fiyata satan Juen pet diyebilirim. Daha ucuza vardır belki ama bilemiyorum.
Raffy P küçük;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1248&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-100-ml&kat=153
Raffy P orta;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1250&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-250-ml&kat=153
Raffı I küçük;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1241&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-100-ml&kat=153
Raffy I orta;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1242&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-250-ml&kat=153
Bu iki yemden edinmelisin. Hayvana yada hayvanlara günde iki kez sabah ve akşam üzeri, toplam miktar kafa hacmi kadar yem vermelisin. Aşağı yukarı bunu kaç adet anlamında hesaplarsın. Günlük tek tip beslemelisin. Sana haftalık program veriyorum.
1. Gün: Raffy P
2. Gün: Raffy I
3. Gün: Raffy P
4. Gün: Raffy p daki kırmızı yemler (bu sera mineral yemdir, diğer günler kırmızı verme)
5. Gün: Raffy P
6. Gün: Raffy I
7. Gün: Raffy P
Kırmızı yemde vitamin ve mineral desteği ile birlikte kalsiyumda var. Bu sebeple ek olarak vitamin yada mürekkep balığı kemiği gibi desteklere gerek yok.
Eczaneden devit 3 damla vitamin almalısın. Bu hayvanlar normal ısıtma lambası yanında ikinci olarak uvb lamba ile d vitamini sentezi yapar. Buda kemik ve kabuk gelişimini sağlar. Ancak bu ampuller bulunması zor ve pahalı olduğu için ilk etapta devit 3 ile bunu sağlayabilirsin. Tabi ben bunu 2-3 aydan fazla kullanmanı önermem. Yapay ürün ve iç organları zorlar. Daha sonra imkan sağlayıp uvb alınmalı.
Neyse devit 3 vitamini nasıl kullanacağını belirtiyorum. Bunu haftada bir kez bir yeme bir damla ile yemi hayvanın doğrudan ağzına uzatarak vermelisin. Suya atarsan vitamin etkisini kaybedeceği gibi suyu kirletir. Gene bu vitamini mineral (raffy p kırmızı olanlar) yem ile aynı yada yakın gün verme. Yani sana verdiğim programdaki 1 yada 7 numaralı raffy p günlerinden birini seçip değiştirmeden uygulamalısın.