Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğu sağlıklı mı

loveturtle

Bronz 5 Üye
Baslıkta belirttiğim gibi resimlere göre sağlıklı mı kabuğu

Ekli dosyalar

• IMAG0096-2.jpg
    IMAG0096-2.jpg
    116.9 KB · Görüntüleme: 96
  • IMAG0096-1.jpg
    IMAG0096-1.jpg
    111.5 KB · Görüntüleme: 92
Cvp: kabuğu sağlıklı mı

Sorun gözükmüyor. Üst kabuktada sorun yok ve yumuşak değilse kabuklar iyi diyebiliriz.

Yumusamayok ilac. Vardı attım zararlı diye yem tavsiye eden bende ahm stick foodve acık pakette karides var atcam yemleri bide nerden ne kadara alabilirim kazık yemiyim diye

Cvp: kabuğu sağlıklı mı

En iyi internet sitesi ve pet shoplardan uygun fiyata satan Juen pet diyebilirim. Daha ucuza vardır belki ama bilemiyorum.

Raffy P küçük;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1248&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-100-ml&kat=153
Raffy P orta;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1250&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-250-ml&kat=153

Raffı I küçük;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1241&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-100-ml&kat=153
Raffy I orta;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1242&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-250-ml&kat=153

Bu iki yemden edinmelisin. Hayvana yada hayvanlara günde iki kez sabah ve akşam üzeri, toplam miktar kafa hacmi kadar yem vermelisin. Aşağı yukarı bunu kaç adet anlamında hesaplarsın. Günlük tek tip beslemelisin. Sana haftalık program veriyorum.

1. Gün: Raffy P
2. Gün: Raffy I
3. Gün: Raffy P
4. Gün: Raffy p daki kırmızı yemler (bu sera mineral yemdir, diğer günler kırmızı verme)
5. Gün: Raffy P
6. Gün: Raffy I
7. Gün: Raffy P

Kırmızı yemde vitamin ve mineral desteği ile birlikte kalsiyumda var. Bu sebeple ek olarak vitamin yada mürekkep balığı kemiği gibi desteklere gerek yok.

Eczaneden devit 3 damla vitamin almalısın. Bu hayvanlar normal ısıtma lambası yanında ikinci olarak uvb lamba ile d vitamini sentezi yapar. Buda kemik ve kabuk gelişimini sağlar. Ancak bu ampuller bulunması zor ve pahalı olduğu için ilk etapta devit 3 ile bunu sağlayabilirsin. Tabi ben bunu 2-3 aydan fazla kullanmanı önermem. Yapay ürün ve iç organları zorlar. Daha sonra imkan sağlayıp uvb alınmalı.
Neyse devit 3 vitamini nasıl kullanacağını belirtiyorum. Bunu haftada bir kez bir yeme bir damla ile yemi hayvanın doğrudan ağzına uzatarak vermelisin. Suya atarsan vitamin etkisini kaybedeceği gibi suyu kirletir. Gene bu vitamini mineral (raffy p kırmızı olanlar) yem ile aynı yada yakın gün verme. Yani sana verdiğim programdaki 1 yada 7 numaralı raffy p günlerinden birini seçip değiştirmeden uygulamalısın.

Geri