Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğu yumuşamışş:(

bıdık-şıpıdık

Gümüş 4 Üye
Katılım
10 Ocak 2013
Mesajlar
140
selam .. su kaplumbağalarımı 1 hafta önce aldım.dokunduğumda kabukları çok yumuşak.pet shopta bi tane ilaç vermişlerdi onu kabuklarına sürüyorum ama bi gelişme olmadı.bide dişi olan hep arka tarafta suyun içinde duruyor benden korkuyo olabilir mi? ikiside kenarlara tırmanmaya çalışıyorlar acaba bişey onları rahatsız mı ediyo bilgi verirseniz çok sevirim.:ff:
 
Kabuk yumuşaması için aldığınız ürünü (turtle clean jel) çöpe tmalısınız. Çok zararlıdır. Kabuk sağlığı için iki önemli unsur var. Biri d vitamini sentezi, diğeri kalsiyum. Kalsiyum takviyesi için mürekkep balığı kemiği verilir. Bu normal seyirde iki haftada bir verilir. Ama yumuşama olduğu için siz şu an her hafta verin. Verilisi şu şekilde. Mürekkep balığı kemiğini ezerek toz haline getirip ıslak yada vitaminli yemi bu toza batırıyorsunuz. Daha sonra direk kaplumbağanın ağzına vermeniz gerek. Suya atarsanız kemiğin tozu suya dağılır. D vitamini sentezi dahada önemlidir. Bunu güneşlendirerek sağlarsınız. Ancak ülke şartlarımız gerçek doğalarındaki yeterli güneşe özellikle kışın sahip olmadığı için bunu verimli yapamayız. Buna alterntif olarak biz uvb lamba kullanıyoruz. Bu lamba yaydığı uvb ışınları ile d vitamini sentezi yapmalarını sağlar. Bu ikiside olmazsa eczaneden devit 3 damla alıp haftada bir kez yemlerine damlatılarak bu sağlanır. Ancak diğer iki yöntem bence daha etkilidir ve uygundur. Kabuk yumuşamaında devit 3 dozu artabilir. Ama doz şımı zararlı olabileceğinden dikkatli bir rtış yapılmalı. Örneğin 3 günde bir gibi.

Bebek kplumbağaların kabuğu hafif esnek olur ama çok yumuşak değildir. Yumuşamadan eminseniz müdahale edilmeli.

Akvaryum her anlamda hayvanlar için yeterli mi? Eğer değilse huzursuz olurlar, strese girerler. Ancak şu an yeni evlerine alışma dönemide olduğu için biraz zaman tanınmalı.


Alışma döneminde kuru alanada fazla çıkmayabilirler. Fazla ilgilenmemeli ve yanında çok durmamanızı öneririm. Evlerine rahatça alışsınlar.
 
Cvp: kabuğu yumuşamışş:(

verdiğiniz bilgiler için teşekkkür ederim.. küçük bi akvaryum aldım onada akvaryum denilirse tabi.o bahsedilen ölüm fanusunda değil ama.ısıtıcı yok.bulundukları odanın sıcaklığı 27. kaloriferin önüne koyuyorum.merkezi sistem olduğu için çok sıcak oluyor.bu yüzden ısıtıcıya gerek duymadım.akvaryumun üstünede bi kısmı açık kalacak şekilde bişey koyuyorum.ayrıca kurutulmuş karides veriyorum onlara.bu yaşam koşulları onlara uygun mu? bide mürekkep kemiğini nereden bulabilirim?
 
Pet shoplarda mürekkep balığı kemiği bulabilirsiniz.

Karides ek yemdir. Ana yem olarak tetra reptomin yada sera raffy p almalısınız. 2/3 ana yem, 1/3 ek yemi günde iki öğün ve toplamı kafa hacmi kadar vermelisiniz. Tabi yem çeşidi ne kadar artarsa o kadar iyi.

Suyu derece ile ölçmelisiniz. Odanız 24 saat o sıcaklıkta ise belki sorun olmaz ama gece kapanıyor yada ısı zaman zaman düşüyorsa su o sıcaklıkta kalmaz. Buda hastalık sebebi.

Yavru kaplumbağa başına 50-60 lt su hacmi gerekir. Erişkin olduklarında bu hacim 100 lt ve üzeridir. Eğer uygun koşullar olmazsa normal büyüyemez ve kas gelişimi iyi olmaz. Tabi strese de girebilirler.

Kuru alan, ısıtma lambası ve filtreniz olmalı. Bunlarda eksiğiniz yoktur umarım.
 
Cvp: kabuğu yumuşamışş:(

kuru alan var ama ısıtma lambası ve filtre yok :( verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. en kısa zamanda halledicem :rolleyes:
 
Cvp: kabuğu yumuşamışş:(

Uygun hacimde akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olmazsa olmazlardır. Ne kadar erken sağlarsanız sağlık riskleri o kadar azalır. Selamlar.
 
Geri
Üst